SZTE Info

Vorosiszap_1

Doktorandusz konferencia a 2010-es vörösiszap-katasztrófa kapcsán az ÁJTK-n

2011. június 9-én az SZTE ÁJTK Doktori Iskolája szervezésében 18 doktorandusz hallgató tartott előadást a 2010-es vörösiszap-katasztrófa kutatási témáját érintő vonatkozásairól. A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy kari kollégáink mellett további vendégek tisztelték meg figyelmükkel doktoranduszainkat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2011. június 9-én a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Doktori Iskolája "Természeti és ipari katasztrófák - jogi aspektusok a 2010-es ajkai vörösiszap-katasztrófa fényében" címmel konferenciát szervezett. Ennek keretében 18 szegedi doktorandusz hallgató ismertette a 2010-es eseményeknek a saját kutatási területét érintő legfontosabb vonatkozásait.


A doktoranduszok az alábbi öt szekcióban tartották meg rendkívül színvonalas előadásaikat:


- Magánjogi felelősségi kérdések

- Az állami szerepvállalás kérdései

- Az egészséghez való jog és a katasztrófa-egészségügy

- Környezetvédelmi jogi kérdések

- A vörösiszap-katasztrófa a nemzetközi jog és politológia fényében


Vorosiszap_2A rendezvényen a szekciók levezető elnöki feladatait kollégáink vállalták (Prof. Dr. Besenyei Lajos, Prof. Dr. Balogh Elemér, Prof. Dr. Hajdú József, Dr. Bobvos Pál, Prof. Dr. Blutman László). A rendezvényen több mint 50 vendég vett részt, s ennek keretében képviseltette magát a Legfőbb Ügyészség, a Csongrád Megyei Ügyészség, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Kriminológiai Intézet, illetve a non-profit szféra és az egyetemi hallgatóság is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. január 09.

SZEM_2018_dekanok_nyito

Mi a szegedi egyetem küldetése? A 2000-ben született 12 karú szegedi universitas kari vezetőinek válaszai az SZTE honlapján a Pillanatfölvétel a dékánoktól interjúsorozatban olvashatóak. Ezekre épül a Szegedi Egyetem Magazin alábbi összeállítása, amely az SZTE 12 karának hasonlóságait, az összetartó és előre vivő erőket villantja föl.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *