2024. március 29., péntek English version
Archívum  --  2009  --  9. szám - 2009. szeptember 28.  --  Egyetemi élet
Iz­zíts, In­díts!
Im­már ötö­dik alak­alom­mal ren­de­zi meg az SZTE Kar­ri­er Iro­da a sze­ge­di egye­tem őszi ál­lás­bör­zé­jét a TIK ki­ál­lí­tó­te­re­i­ben, sze­mi­ná­ri­u­mi ter­me­i­ben, idén ok­tó­ber 14-én. Az egész na­pos ren­dez­vény ide­je alatt az ér­dek­lő­dő egye­te­mis­ta, friss dip­lo­más meg­is­mer­ked­het a cé­gek el­vá­rá­sa­i­val, pro­fil­já­val, ki­vá­lasz­tá­si mód­sze­re­i­vel, és sze­mé­lye­sen ta­lál­koz­hat jö­ven­dő meg­bí­zói kép­vi­se­lő­i­vel, tá­jé­ko­zód­hat sa­ját le­he­tő­sé­ge­i­ről, vagy akár ne­ki­ugor­hat egy szak­mai teszt ki­töl­té­sé­nek.
Címkék: Egyetemi ÉletÁllásbörze

A bör­zé­hez idén is szo­ro­san kap­cso­ló­dik az SZTE őszi Ál­lás­bör­ze Fel­ké­szí­tő Prog­ra­mok so­ro­za­ta, tö­me­ge, mely min­den­ki szá­má­ra biz­to­sít­ja, hogy ne ki­vég­zés előt­ti han­gu­lat ural­kod­jon a TIK át­ri­u­má­ban a „nagy na­pon”. A fel­ké­szí­tő prog­ra­mok ok­tó­ber 8-tól 14-ig tar­ta­nak. Eze­ken a rész­vé­tel in­gye­nes a Sze­ge­den ta­nu­lók­nak, de elő­ze­tes je­lent­ke­zés­hez kö­tött. A több­na­pos prog­ram­so­ro­zat al­kal­má­val el­mé­le­ti és gya­kor­la­ti in­for­má­ci­ók mel­lett lesz ál­lás­ke­re­sé­si tré­ning, ahol CV-írás mel­lett le­he­tő­ség lesz be­le­kós­tol­ni egy éles ál­lás­in­ter­jú­ba is.

izzit
A tréningeken és az állásbörzén is többféle tesztet tölthetnek ki a hallgatók. Fo­tó: Segesvári Csaba


A még bi­zony­ta­lan fi­a­ta­lo­kat, akik még nem tud­ják, hogy mer­re to­vább, élet­ve­ze­té­si ta­nács­adók vár­ják az ön­is­me­re­ti work­shopokon. A „men­­nyit ér­het friss dip­lo­más­ként va­la­ki a mun­ka­erő­pi­a­con?” és a „men­­nyit ér a BA-s dip­lo­ma?” cí­mű kér­dé­se­ket fej­va­dász­ok és mun­ka­ügyi köz­pon­tos elő­adók bon­col­gat­ják ke­rek­asz­tal-be­szél­ge­té­sen és a friss dip­lo­má­sok­ról szó­ló elő­adá­son.
Az ér­dek­lő­dő be­ve­ze­tést nyer­het a bér­al­ku tit­ká­ba, pá­lya­ter­ve­zé­si tré­nin­gen ve­het részt, de akár sze­mé­lyi­ség­tesz­tet, fi­gye­lem­tesz­tet, IQ-tesztet kör­möl­het, vagy prob­lé­ma­meg­ol­dás­ban ve­het részt. A kül­föld­re vá­gyók­nak, akik nem tud­ják, hogy ho­gyan kezd­je­nek hoz­zá, mer­ről kö­ze­lít­se­nek, szól a kül­föl­di ösz­tön­dí­jak­ról, gya­kor­no­ki le­he­tő­sé­gek­ről és kül­föl­di mun­ka­vál­la­lás­ról szó­ló elő­adá­sok.
Itt je­lez­ném, hogy az ese­mény há­zi­gaz­dái a böl­csé­sze­ket is nagy szám­ban vár­ják, il­let­ve azo­kat sem fog­ják cso­por­to­san ki­te­rel­ni, eset­leg sa­rok­ba ál­lí­ta­ni, akik még azt sem tud­ják, hogy mi­lyen tí­pu­sú mun­ka­hely­re szá­mít­hat­nak a meg­szer­zett vég­zett­ség­gel, dip­lo­má­val. Mert hogy ilye­nek is van­nak, de a szer­ve­zők ígé­rik, hogy kész­ség­gel áll­ják az ő ro­ha­ma­i­kat is.
„Min­den bá­tor, tett­re kész, a meg­mé­ret­te­tés­re vá­gyó, vál­lal­ko­zó szel­le­mű egye­te­mis­tá­nak aján­lom a fel­ké­szí­tő na­po­kat, nem csak a dip­lo­ma előtt ál­lók­nak. A fel­ké­szí­tő prog­ra­mok lét­szám­ke­re­te li­mi­tált – a mi­nő­ség mi­att –, eb­ből ki­fo­lyó­lag ar­ra ké­rem a hall­ga­tó­kat, hogy mi­nél ha­ma­rabb re­giszt­rál­ja­nak! Bár­me­lyik prog­ra­mot is vá­laszt­ják, a lé­nyeg az el­ha­tá­ro­zás” – mond­ta Gö­rög Már­ta hall­ga­tói és köz­kap­cso­la­ti igaz­ga­tó.
A tré­nin­gek­re ok­tó­ber 5-ig a www.sztekar­ri­er.hu weboldalon le­tölt­he­tő je­lent­ke­zé­si lap­nak az info@sztekar­ri­er.hu e-mail cím­re tör­té­nő vis­­sza­kül­dé­sé­vel le­het je­lent­kez­ni. A töb­bi prog­ram­ra ok­tó­ber 9-ig le­het fel­irat­koz­ni ki­zá­ró­lag sze­mé­lye­sen a Hall­ga­tói Cent­rum In­for­má­ci­ós Pont­ban (a TIK ügy­fél­szol­gá­lat szom­széd­sá­gá­ban).
A bő­vebb in­for­má­ci­ó­ra éhes hall­ga­tó­tár­sa­im fi­gyel­mé­be aján­la­nám a fen­tebb, már em­lí­tett kar­ri­er iro­da hon­lap­ját és a te­le­fon­szá­mát: 62/546-680. Vé­ge­ze­tül pe­dig az ese­ményt nép­sze­rű­sí­tő szó­ró­lap szlo­gen­jét em­lí­te­ném: Iz­zíts, In­díts!

Dlusz­tus T. Im­re

Bezár