SZTE Info
Innovációs képesség, versenyképesség, jólét kerekasztal beszélgetés

Innovációs képesség,versenyképesség, jólét

2010. Július 1-én az SZTE GTK szervezésében a Dél-Alföldi régió innovációs képességével foglalkozó kerekasztal beszélgetés kerül megrendezésre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézete tisztelettel meghívja az NKTH Baross Gábor Innovációs Elemzések Program keretében megtartandó Innovációs képesség, versenyképesség és jólét című szakmai kerekasztal megbeszélésre.

 

A rendezvény célja „A Dél-Alföldi régió innovációs potenciáljának magasabb szintű statisztikai adatelemzésen alapuló komplex felmérése kistérségi szinten” (BAROSS_DA07-DA_ELEM_07-2008-0001) projekt eredményeinek bemutatás és megvitatása.


A meghívó letöltéséhez kattintson ide!

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2016. április 26.

kiemelt_Bartol_Brigi

Egy jó kép elkészítéséhez elhivatottság, kitartás és a fotózás iránti szeretet szükséges – vallja Bártol Brigitta, az SZTE marketing-kommunikáció szakos hallgatója. Az Egyetemi Fotópályázat első helyezettjét a fényképezésről és nyertes munkáiról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2016. április 05.

tatar-kiss

A téma aktualitása ma globálisan felértékelődött, az Európai Unióban is minden tagállam felismerte, hogy a nők munkaerő-piaci és vezetői jelenléte nincs arányban a végzettségeikhez és a képzettségükhöz mérve. A női erőforrás menedzsment ma már nemcsak egy „jó gyakorlat”, hanem egy alapvető gazdasági követelmény.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • április 30.
  10:00 - 12:00
  A programon az ország egyik legszebb szecessziós palotájáról tudhatnak meg érdekességeket a vendégek. Megismerhetik Magyar Edét, az épület tragikus sorsú, zseniális tervezőjét. Megcsodálhatják a liliomos lépcsőházat és a pompás zöld szalont. A séta során az épület olyan részeit is megismerhetik, amelyek a látogatók előtt általában zárva vannak. Kiállhatnak az emeleti hidakra, lesétálhatnak a cselédlépcsőn. Eközben választ kaphatnak újabb kérdésekre is: Vajon mi az oka annak, hogy a mostani alaprajzzal, ám neobarokk homlokzattal nyújtották be a Reök Palota terveit? Mire emlékeztetnek az ablakosztó bordák? A lépcsőház falfelületét kísérő szalagdísz hullámzó kalligráfiája vajon mire „válaszol”? A sétán ki-ki ellenőrizheti, hogy valóban más-más osztásúak-e a lépcsőház ablakai. A házfalak mesélnek nekünk, ha figyelmesen vizsgáljuk őket… 10.00–10.45 Palotamesék Gyerekeknek szóló palotaséta (6 éves kor felett ajánlott). A gyerekek csak szülői felügyelettel vehetnek részt a programon. Gyülekező: 09.45–10.00-ig a REÖK átriumában. 11.00–12.15 Felnőtt palotaséta A séta során először kívülről majd belülről ismerjük meg a Reök Palotát. Gyülekező: 10.45–11.00-ig a REÖK átriumában 16.00–16.45 Angol nyelvű palotaséta
 • április 30.
  16:00 - 17:00
  A Szegedi Tudományegyetem dolgozói 20% kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet az Alma együttes április 30-ai szegedi koncertjére egyetemi dolgozói kártyájuk felmutatásával. A kedvezményes jegyeket az IH Rendezvényközpontban lehet átvenni.
 • április 30.
  16:45 - 18:00
  “You might have passed me many times, but you may not have entered my door, not even once. From the outside you can only see that I am full of purple flowers and I am a bit strange. You are right, there is no such building in Szeged. Come and discover me.” Get to know one of the most beautiful Art Neauvou palaces of Szeged inside and outside. Reök Palace organises a free guided walk for foreign students studying in our city. Meeting place and time: Reök Palace (Tisza Lajos krt 56.), hall, between 16.45 and 17.00 pm. The tour is expected to take one hour. Admission is free, but booking is required. Please contact Péter Teszáry at peter.teszary@szegediszabadteri.hu. The walk is guided by Ildikó Csikós, a tour guide of Beyond Budapest Sightseeing.
 • április 30.
  19:00 - 21:00
  Strauss: Elektra (Új produkció) – eredeti nyelven, angol és magyar felirattal Vezényel: Esa-Pekka Salonen Rendező: Patrice Chéreau Szereplők: Nina Stemme (Elektra), Adrianne Pieczonka (Krüszothémisz), Eric Owens (Oresztész)
 • április 30.
  20:00 - 22:00
  A Rockkalapács zenekart Kalapács Józsi ihlette, így nagyrészt az ő munkásságának legjobb dalai hallhatóak a műsorukban, a Soul Diver pedig épp a készülő nagylemezén dolgozik, igazi fémzenés est, igazi rock zenekarokkal. Belépőjegy 999 Ft