SZTE Info

SAM_0082

Feszty-körkép, Erasmus és minden más

Szeptember 28-án ópusztaszeri kiránduláson vehettek részt az „Irány az egyetem” tábor mentorai, mentorálltjai és karunk külföldi hallgatói.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mentorprogram diákjai külföldi hallgatótársaikkal szeptember 27-én egy interkulturális tréning keretei között találkozhattak először. A tréning zárásaként Szeged különböző pontjain kellett közös feladatokat megoldaniuk, ezzel is elősegítve az interkulturális érzékenység fejlesztését.

A szombati ópusztaszeri kirándulás résztvevői körében nagy sikert aratott a Feszty-körkép és a lovas bemutató. Akit érdekelnek a régi hagyományok és viseletek, azok be is öltözhettek korabeli ruhákba, és szét is nézhettek a kiállított jurtákban. A kiadós ebéd után különböző csapatjátékokban próbálhatták ki magukat a résztvevők, mint például egy jó hangulatú activity vetélkedőben.

A jó hangulatban eltelt nap után fáradtan, ám sok élménnyel és egy kölyök cicával gazdagodva térhettek vissza városunkba a mentor program tagjai és karunk külföldi hallgatói.


A program az NTP-TFP-MPA-12-004 „Irány az egyetem” projekt keretei között valósult meg, a Nemzeti Tehetségpont Program támogatásával.


SAM_0082

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *