2024. április 16., kedd English version
Archívum  --  2009  --  10. szám - 2009. október 12.  --  Sport
Algyőn a hely­zet
Címkék: Sport

Szep­tem­ber 5-én az Algyő SK lab­da­rú­gó­csa­pa­ta nem lé­pett pá­lyá­ra az ESMTK el­len az NB III Al­föld cso­port ne­gye­dik for­du­ló­já­ban a csa­pat já­té­ko­sai és a klub el­nö­ke, Ba­kai Lász­ló kö­zött rég­óta tar­tó konf­lik­tus mi­att. Las­san már egy hó­na­pos a hír – amely be­jár­ta az or­szá­gos mé­di­át –, hogy az el­len­té­te­ket nem si­ke­rült el­si­mí­ta­ni, így a csa­pat vissza­lé­pett a har­mad­osz­tá­lyú küz­del­mek­től. A do­log ak­tu­a­li­tá­sát az ad­ja, hogy még min­dig nincs dön­tés az MLSZ-ben ar­ról, hogy a já­té­ko­sok mer­re foly­tat­hat­ják (foly­tat­hat­ják-e egy­ál­ta­lán?) sport­kar­ri­er­jü­ket, így bi­zony­ta­lan Si­mon Sza­bolcs, Re­tek Fló­ri­án, Var­ga Ist­ván, Krei­zler Kár­oly és Ha­lász Krisz­ti­án SZTE-hallgatók sor­sa is. Mar­gó­jegy­zet: a bi­zony­ta­lan­sá­got az táp­lál­ja, hogy pon­to­san nem le­het tud­ni, ki­nek van alá­írt szer­ző­dé­se, ugyan­is a já­ték meg­ta­ga­dá­sa szer­ző­dés­sze­gés­nek mi­nő­sül, és akár több éves el­til­tást von­hat ma­ga után.
A 2008/2009-es idény­ben meg­erő­sí­tett ke­ret­tel vág­tak ne­ki a sze­zon­nak a fi­úk, ahol vé­gig nagy küz­de­lem­ben ma­rad­tak le a fel­ju­tó hely(ek)ről, és vé­gül a ne­gye­dik po­zí­ci­ó­ban zár­tak. A jó sze­rep­lés meg­növekedett költ­sé­gek­kel (győ­zel­mi pré­mi­um) járt, ami meg­vi­sel­te a klub gaz­da­sá­gi hely­ze­tét. A nyá­ri fel­ké­szü­lé­si idő­szak­ban a költ­ség­ve­tés ki­egyen­sú­lyo­zá­sa ér­de­ké­ben a klub irá­nyí­tói csök­ken­tet­ték a bé­rek és a pré­mi­u­mok ki­fi­ze­té­sét, amit a já­té­ko­sok tu­do­má­sul vet­tek, el­fo­gad­tak. A ko­ráb­bi sé­rel­mek (Ba­kai el­nök gya­ko­ri hí­vat­lan ven­dég volt az öl­tö­ző­ben, ahol el­ej­tett sza­vai mi­att a szim­pá­tia­ská­la al­ján állt) ak­kor ke­rül­tek fel­szín­re, ami­kor a fut­bal­lis­ták­nak még meg­ma­radt 43 750 fo­rint­ja fö­lött is az el­nök akart disz­po­nál­ni. To­váb­bá az a ren­del­ke­zés, mely sze­rint nem „ér­de­mes” egy sza­lag- vagy izom­sza­ka­dást ös­­sze­szed­ni, mert ak­kor csak a fi­ze­tés 25 szá­za­lé­ka jár. A bo­ka­fi­cam meg hú­zó­dás még jö­het, mert azok meg­gyógy­ul­nak há­rom hét alat­t, te­hát csak a fi­ze­tés fe­lét kell vis­­sza­ad­ni, mert a gyógy­ulás meg­tör­té­nik a bű­vös há­rom hét alat­t.
A já­té­ko­sok nem tud­tak együtt dol­goz­ni az irá­nyí­tó­val, ezért szep­tem­ber ele­jén de­monst­ra­tí­ve nem lép­tek pá­lyá­ra, ami­nek a szo­mo­rú és saj­ná­la­tos vis­­sza­lé­pés lett a vé­ge.
A tör­té­net­hez hoz­zá­tar­to­zik, hogy az NB III Al­föld cso­port­já­nak ver­se­nyez­te­té­sé­ért fe­le­lős Csong­rád me­gyei szö­vet­ség a bot­rány ki­tö­ré­se után há­rom hét­tel aján­lot­ta föl köz­ve­tí­tői szándékát…
Így ma­radt ös­­sze-vis­­sza két me­gyei csa­pat a har­mad­osz­tály­ban, ami­vel Csong­rád ki­vív­ta ma­gá­nak a tök utol­só he­lyet a me­gyék nem hi­va­ta­los, de na­gyon is árul­ko­dó ver­se­nyé­ben.

D. T. I.

Bezár