A színház és ami mögötte van: Színházi nyílt nap egyetemistáknak

Hasonló kulisszabejárásra nyílt már lehetőség ezelőtt is, de ezúttal kifejezetten egyetemistákat invitáltak meg a színház dolgozói.
 
A csaknem százfőnyi tömeg október 15-én a megnyitót követően spontán módon „felosztotta magát” az egyes alternatívák között, így a programokra maximális helykihasználással ugyan, de be lehetett férni. Sajnos azonban az egyik lehetőség kiválasztása automatikusan maga után vonta a másikról való lemondást.
Szenes Márta pszichológus vezetésével és ifjú színésztehetségekkel például helyzetgyakorlatokon próbálhatták ki magukat az érdeklődők. Az amatőrök színészek segítségével Örkény-egyperceseket dolgoztak fel. Beszédtechnika órán Melkvi Bea színművésznő a legelképesztőbb nyelvtörők gyakorlása közben három húszfőnyi társaság beszédhibáit térképezte fel, annyi volt a látogató. Minden résztvevő személyre szóló visszajelzést kapott beszédállapotára vonatkozóan. A programok között szerepelt még táncóra, jelmezpróba és idegenvezetős séta is. Az ünnepélyes évadnyitón egyetemi tanárok ajánlották az aktuális évad egy-egy darabját, és a két esti előadást, Goldini-Mohácsi-Fuchs „A Kávéház”-át és a Szegedi Egyetemi Színház ingyenes „Kell egy csapat" című előadását. A rendezvény bizonyította, hogy a színház és az egyetemisták együtt jó csapat.

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.



Krizsan DaniellaKrizsán Daniella – BTK, szabad bölcsészet

A felvételi előtt a kommunikáció, a média és a nyelvtudományok érdekeltek. Végül szabad bölcsészet szakra jelentkeztem, mert így szakiránynak a kommunikáció- és médiatudományt vettem fel, minor képzésnek pedig a nyelvtechnológiát. A szakon családias a környezet, a tanárok szinte olyanok, mintha segítőkész szülőként lennének mellettünk. Mesterképzésre is szeretnék jelentkezni, kommunikáció- és médiatudomány szakra, ahol majd a humánkommunikáció kutatásra szeretnék specializálódni. Célom, hogy kifejlesszek egy olyan módszert, amivel az emberek gyorsabban tanulnának meg idegen nyelveket.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *