Ügyfélkapu segíti a hallgatókat az SZTE-n

Kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb elektronikus ügyintézésre alkalmas a Szegedi Tudományegyetem új szolgáltatása, mely ügyfélkapuként működik
 
moduloA MODULO rendszer segítségével a hallgatók sorban állás nélkül, a nap 24 órájában, elektronikus dokumentumok segítségével intézhetik azon ügyeiket, amelyeket korábban csak papír alapon és személyesen tudtak bonyolítani.
A rendszert először a Természettudományi és Informatikai Kar próbálta ki előző félévben a Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) közreműködésével a hallgatói jogviszony igazolás kiadásánál: több mint 6000 igazolást adtak ki ezzel a módszerrel. Ehhez csatlakozott szeptemberben a Gazdaságtudományi Kar, ahol jelenleg az ETR (Egységes Tanulmányi Rendszer) hibabejelentés, a kreditátvitel (pl. ha egy hallgató teljesített egy kurzust az egyik képzési programban, akkor kérheti, hogy fogadják el ugyanazt egy másik képzési programban, és ne kelljen még egyszer vizsgáznia/beszámolnia) és a költségtérítés-mérséklés, valamint a halasztás igényelhető ebben a formában. Az űrlapokat a HSZI, a Tanulmányi Osztály, a Dékáni Hivatal, a Tanulmányi vagy a Kreditátviteli Bizottság elektronikus ügyintézés keretében tudja feldolgozni. A hallgatói adatokat a rendszer automatikusan kikeresi az ETR-ből, a döntések alapján pedig automatikusan jegyzi be azokat.

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.





Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.



További hallgatói vélemények >>>