Tavaszi beiskolázási körúton az SZTE


A Szegedi Tudományegyetem a képzési kínálatát, a különböző szakokat kampánykörúton mutatja be a középiskolásoknak. Nemcsak az SZTE lehetőségeiről értesülhetnek a 10. és 11. évfolyamosok, a tájékoztatókból megismerhetik a felsőoktatási törvény változásait is.

A dél-alföldi régió 31 iskolájába látogat el a Szegedi Tudományegyetem. Az áprilisban induló tavaszi roadshow célja a gondolatébresztés: a szegedi egyetemről szóló információk alapján például a 10. osztályos diákok könnyebben dönthetnek a fakultációról, így hosszú távra tervezhetnek. Az általános tájékoztatóból megtudhatják, milyen szakok közül választhatnak a szegedi egyetemen, hallhatnak a felsőoktatási törvény fontosabb változásairól és arról, hogyan segíti az SZTE az önköltséges képzések hallgatóit, például a jogi és a gazdaságtudományi karon. Az SZTE egyetemistái bemutatják a hallgatói életet, a szabadidős programokat, saját képzéseik szakosodási és gyakornoki lehetőségeit is. A körút május 18-án zárul a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnáziumban.

További információ

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.


Honti_Szilard_felveteliHonti Szilárd - JGYPK, testnevelő-edző

Világéletemben sportoltam, ezért fontos volt számomra, hogy segíthessem a diákokat már fiatal korukban az egészségesebb életmód felé orientálni. Ehhez nagyon komoly támogatást nyújtanak a szakmailag felkészült tanárok és a sokrétű képzés, hiszen a tanulmányok alatt minden sportba betekintést kapok. Mindenki, aki szereti a sportot és valóban ezzel akar foglalkozni később, itt megtalálja a számításait. Csak ajánlani tudom mind az egyetemet, mind pedig a szakot a fiatalabbaknak.


További hallgatói vélemények >>>