Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Igazgatóság  --  Felhívások
Megnyílt a Horizon 2020 ERC alprogramjának új grant-je, a Consolidator Grant 2015!

A Consolidator Grant a már önálló kutatócsoporttal, független kutatási programmal rendelkező, de még annak megszilárdításán dolgozó kutatóknak szól.


Pályázni ebben az esetben is kiemelkedő felfedezést vagy tudományos áttörés ígéretét hordozó, megvalósítható kutatási tervvel lehet maximum EUR 2 000 000 támogatásra, legfeljebb öt éves kutatási tervvel.


További EUR 750 000 igényelhető abban az esetben, ha a vezető kutató (Principal Investigator - PI) a pályázat megvalósítása érdekében EU-s tagállamba vagy társult országba költözik, és/vagy nagy értékű berendezést és/vagy jelentős eszközökhöz való hozzáférési jogot vásárol.


Feltétel, hogy a pályázó fokozatszerzése több mint hét évvel előzze meg a pályázat kiírásának dátumát, de ne lépje túl a 12 évet. A hét éves alsó korlát bizonyos estekben csökkenthető, a felső korlát nők esetében gyerekenként 18 hónappal megnő.


A pályázat benyújtásakor a pályázónak fel kell sorolnia tíz jelentős nemzetközi szakfolyóiratban vagy az adott szakterületen legjelentősebb konferencia kiadványaiban megjelent reprezentatív publikációt és azok citációs indexét. A továbbiak megegyeznek a Starting Grantnél fentebb felsorolt feltételekkel.


Minimum elvárás legalább egy jelentős nemzetközi publikáció. A pályázat benyújtásakor a pályázónak fel kell sorolnia öt jelentős nemzetközi szakfolyóiratban vagy konferencia kiadványban megjelent önálló cikkét és azok citációs indexét; bejegyzett szabadalom; nemzetközi konferencia előadásokat meghívott előadóként; nemzetközi oktatói tevékenységét; díjakat és kitüntetéseket. Az értékelésnél kulcsfontosságú a PI elkötelezettsége, és ezt bizonyítandó a kutatási projektre szánt idő mértéke. Ezért a teljes munkaidejének legalább 50%-át a projektre kell fordítania, illetve egy EU tagországban vagy társult országban kell töltenie.


Az ERC Work Programme 2015 elérhető itt.


A Horizon 2020 keretprogram kutatói pályázatairól 2014.11.26-án a Rektori Hivatal Dísztermében tartott előadáson az ERCEA, az Európai Kutatási Tanács Consolidator Grant pályázati koordinátora, Dr. Kulcsár Ágnes által tartott előadás itt elérhető, valamint az eseményről készült cikket ide kattintva olvashatja el.



uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes


tt-iroda

audmax1_230x154.png
Megnyílt a Horizon 2020 ERC alprogramjának új grant-je, a Consolidator Grant 2015!

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Címkefelhő

14. Őszi Kulturális Fesztivál  BTK  Diplomaosztó  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Irodalom  JGYPK  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  TIK  TTIK  ZMK