Az SZTE is csatlakozott az országos TESZEDD akcióhoz

Az SZTE is csatlakozott az országos TESZEDD akcióhoz mely az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében már több éves tradícióra tekint vissza.


teszedd teszedd2



Az egyetemi csapat március 22.-én szedte a szemetet. A nyilvános eseményre egyéni önkéntesek is csatlakoztak.


teszedd3 teszedd4


Az akció célja elsődlegesen a szemétszedés volt az országos eseménysorozathoz illeszkedve. A résztvevők azonban eldöntötték, hogy a szemétszedés mellett, ezzel együtt a zöldterületet is elkezdik rendezni.


teszedd5 teszedd6


A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel együttműködve megszabadult a park több éves avartól, valamint a növények fiatalító metszése történt meg.


teszedd7 teszedd8


Az akcióterület A Móra Kollégium, Herman Kollégium és a TTIK raktárépületét is magába foglaló közterületként is funkcionáló park jellegű közösségi tér volt.

Személyesen rész vettek a Móra Kollégium munkatársai és hallgatói, a Műszaki Igazgatóság munkatársai, TIK munkatársai és egyéni önkéntesek.


teszedd9 teszedd10


Összesen 21 fő dolgozott a területen


teszedd11 teszedd12


A Füvészkert és a JATE Klub is segítette az akció sikerét szerszámokkal és egyéb tárgyi felajánlásokkal.


teszedd13 teszedd14


8 zsák szemetet gyűjtöttünk össze, a nagy méretű, nem zsákolható hulladékot a közeli szelektív gyűjtőpontra szállítottuk valamint megtöltöttünk egy nagy méretű konténert zöldhulladékkal.


teszedd15 teszedd16


Az akció után a résztevők eldöntötték, hogy még idén folytatják a tevékenységet a terület további megszépítése érdekében.


teszedd17 teszedd18


A cél az, hogy egy a hallgatók számára hasznos, pihentető és egyben inspiráló közösségi terület jöjjön létre a két kollégium között mely pihenésre, tanulásra és rendezvények lebonyolítására is egyaránt alkalmas.


teszedd19



Az SZTE Magyarország legzöldebb egyeteme


nissan_elektromos_01 nissan_elektromos_02


Ennek okán villanyautóval (24kWh-ás Nissan Leaf Gen1) mentünk egy projekt-megbeszélésre Budapestre a Lechner Tudásközpontba.
Az út tapasztalatai, és érdekes statisztikai adatok Bővebben a júliusi hírlevélben olvashatók. (Ide kattintva elérheti a júlusi hírlevelet)


Képgaléria

Műszaki Igazgatóság épülete

Elérhetőségek

Műszaki Igazgatóság
(Bejárat a parkoló felöli szárny áruházhoz közeli végén)