Bezár

Televízió

TV - 2014. április

TV - 2014. április

2014. április 10.
4 perc

17. hét

(2014. 04. 21.- 2014. 04. 27.)

 

 

16. hét

(2014. 04. 14.- 2014. 04. 20.)

 

Termet és emléktáblát kapott Berdál Valéria

Termet neveztek el Berdál Valériáról az egyetem Zeneművészeti Karán. Az egykori operaénekes és énektanár régi tanterme mellett emléktáblát is elhelyeztek tanítványai és tisztelői.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__6/i__12709

 

Gitárgála flamencóval

Nagy sikerrel zárult a XV. Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyet Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző 1999-ben alapított. A rendezvény az elmúlt évek alatt jelentős kulturális hagyományokat teremtett Szegeden. Napjaink legnépszerűbb hangszere, a klasszikus gitár világhírű sztárjait is elhozta városunkba. A hagyományokhoz híven az idei fesztivál is színvonalas gálaműsorral zárult.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__6/i__12694

 

Drahos Fanni lett idén az Egyetem Arca

Huszonöt lány versengett a JATE Klubban az Egyetem Arca címért. A Hökkentő hallgatói lap mellett az idén a Szegedi Tudományegyetem is betársult a verseny szervezésébe.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12689

 

Innovációs nap az egyetemen

Innovatív megoldások és újdonságok. A Szegedi Tudományegyetem az idén is megrendezte az innovációs napot, amelynek célja, hogy összehozza a kutatói élet szereplőit, valamint a társintézmények és a vállalati partnerek innováció iránt érdeklődő szakembereit.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12688

 

Szegedi hallgatók fotói a TIK-ben

“Vigyázz, kész, fényképész”- ezzel a címmel nyílt kiállítás a szegedi egyetem alkalmazott fotográfus képzésén résztvevő hallgatók képeiből a TIK-ben. Ezzel megkezdődött az Egyetemi Tavasz elnevezésű programsorozat, amelynek keretein belül izgalmas, friss, és tavaszias programok várják az érdeklődőket.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__6/i__12671

 

15. hét

(2014. 04. 07.- 2014. 04. 13.)

 

Éremre pályázik a Szedeák korosztályos csapata a szegedi országos döntőn

Rangos kosárlabdatornának ad otthont a héten Szeged és Algyő: a Decathlon SZEGEDma.hu Fiú Nemzeti Junior Bajnoki Döntőt rendezik meg a két településen. A szerdán kezdődő nyolc résztvevős tornán a Naturtex SZTE-Szedeák U18-as csapata az elődöntőbe jutást célozza meg.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__8/i__12598

 

Fertőzés miatt halt meg egy újszülött a szegedi gyermekklinikán

Fertőzés miatt kiürítették a szegedi gyermekklinika újszülött intenzív osztályát, ami szombat óta zárva van. Öt csecsemő fertőződött meg az úgynevezett klebsiella baktériummal, amely súlyos tüdőgyulladást okozhat. Az egyik baba elhunyt. A többiek állapotát sikerült stabilizálni. Ugyanez a fertőzés ütötte fel a fejét tavaly augusztusban Miskolcon – akkor 10 nap alatt kilenc koraszülött halt meg.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12596

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12600

Közös diplomát ad ki a szegedi és a páviai egyetem gazdaságtudományi kara

Közös diplomát ad ki a szegedi és a páviai egyetem gazdaságtudományi kara. Az együttműködésről szándéknyilatkozatot írt alá a magyar és az olasz intézmény, így lehetőség nyílik a két egyetem 5-5 mesterképzésben résztvevő hallgatójának, hogy tíz hónapig a másik ország intézményében tanulhasson és tanulmányaikat mindkét universitas által kibocsátott diplomával zárhassa.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12591

 

14. hét

(2014. 03. 31.- 2014. 04. 06.)

 

Környezetvédelem a határon átnyúló területeken

A kőolaj feldolgozás sem Magyarországon, sem Szerbiában nincs káros hatással a környezetre-hangzott el az IPA Határon Átnyúló Környezetvédelmi program zárórendezvényén. A szakemberek az elmúlt egy évben több alkalommal is vizsgálták a lakosságra veszélyt jelentő kőolaj származékok jelenlétét, a felmérések azonban megnyugtató eredményt hoztak.

 http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12540

 

Geotermikus kaszkádrendszer

Az importált energia minél nagyobb részét hazai megújuló energiaforrásokkal kell kiváltani - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter Szegeden, a belvárosi geotermikus kaszkádrendszer kiépítéséről szóló sajtótájékoztatón. Hozzátette: a földgáz-felhasználás csökkentése a magyar nemzetgazdaság nagyobb mértékű energiafüggetlensége felé mutat.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__29/i__12531

 

A Naturtex SZTE-Szedeák szerdán 18 órakor a Zalaegerszeg ellen játszik

Egy hetes szünet után egy hazai találkozóval folytatja az alsóházi középszakaszt a Naturtex SZTE-Szedeák élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata. Kiss Zsolték szerdán 18 órakor a Zalaegerszeg ellen játszanak ki-ki mérkőzést az újszegedi sportcsarnokban.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__8/i__12521

 

Bartók Zongoraverseny az Agórában

A 27 éves, budapesti Szabó Marcell nyerte a VI. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt. A legjobb szegedi versenyző, Szombati Júlianna a középdöntőbe jutott. A döntőt idén először a Szent-Györgyi Agórában rendezték. Stábunk a főpróbán járt.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__6/i__12519

 

70. születésnapján köszöntötték Szalay Istvánt, Szeged korábbi polgármesterét

Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Szalay Istvánt, a Szegedi Tudományegyetem főiskolai tanárát, Szeged korábbi polgármesterét, a helyi Közéleti Kávéház kuratóriumi elnökét. Az ünnepségen részt vettek a város, az egyetem és a Pedagógusképző Kar vezetői, munkatársai.

 http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12515

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek