Bezár

Televízió

TV - 2015. február

TV - 2015. február

2015. február 20.
3 perc

 

7. hét

2015. február 09.

 

Különböző módokon próbálják meggyőzni leendő diákjaikat a felsőoktatási intézmények


RTL Klub - Esti híradó - 2015.02.06 18:00

 

*

 

6. hét

2015. február 04.

 

Áder János is fogadta a német kancellárt

Mv: A német kancellárt fogadta Áder János köztársasági elnök is a Sándor-palotában, majd Angela Merkel a német nyelvű Andrássy egyetemen átvette a Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét. Köszönőbeszédében a német kancellár jóval élesebben bírálta Oroszországot és a magyar kormány demokráciafelfogását, mint Orbán Viktor jelenlétében.

00:15

Angela Merkel szerint a hidegháborús gondolkodásmódra jellemző, ha egy ország a szomszédos országban befolyási övezetet lát és nem partnert. R: Fekete talárban lépett Angela Merkel a budapesti Andrássy egyetem tükörtermébe. A fizikus végzettségű német kancellárt a Szegedi Tudományegyetem avatta díszdoktorrá egyebek mellett az európai integrációban játszott szerepéért, német-magyar kapcsolatok előmozdításáért, valamint a tudomány magas szintű műveléséért és támogatásáért. A díszdoktori oklevelet a szegedi egyetem rektorától, a szintén fizikus akadémikus, Szabó Gábortól vehette át. A kancellár mintegy tízperces beszédében méltatta a magyarok szabadságvágyát, utalva az 1848-as és az 1956-os forradalomra, valamint az 1989-es rendszerváltozásra. Nem mulasztotta el megjegyezni, hogy kelet-németként ő is hálás a határnyitásért. A kancellár Konrád György magyar írót idézve arról beszélt, hogy a mai Európa alapját is a sokszínűség, a béke és a szabadság adja. Angela Merkel, német kancellár: Az, amit Oroszország megenged magának Ukrajnával szemben, az a mi európai béke- és szabadságrendünk megsértése azon kísérlet mögött, hogy a jog ereje fölé helyezze az erősebb jogát, egy régi gondolkodásmód áll, amely a szomszéd országokban befolyási övezetet, nem pedig partnerországot lát.

[…]
hírTV - reggeli Híradó - 2015.02.03 07:00

 

*

2015. február 02.

 

Útlezárások, terelések és dugók várhatók holnap Budapesten Angela Merkel látogatása miatt

01:15

[…]

A tulajdonosok a rendőrség internetes oldalán megadott telefonszámokon érdeklődhetnek arról, hol találják kocsijukat. Megállni tilos táblák fogadják az autósokat szerte a belvárosban. A tiltás sok helyen már ma életbe lépett Angela Merkel holnapi látogatása miatt. Az igazi káosz azonban csak hétfőn várható, amikor megérkezik Budapestre a német kancellár. Merkel első útja Orbán Viktor miniszterelnökhöz vezet a Parlamentbe, ezért délelőtt háromnegyed 11-től egy órára szakaszosan lezárják a repülőtérről a városba vezető útvonalat, ahol a delegáció közlekedik. Ez érinti a gyorsforgalmi utat és az Üllői utat, a Kálvin teret, Múzeum körutat, Károly körutat, valamint a Bajcsy-Zsilinszky és az Alkotmány utcát. A német kancellár a megbeszélés után Áder János köztársasági elnökkel talál(...), így a Várba vezető útvonalakon is leállítják a forgalmat. Ezután ellátogat a német nyelvű Andrássy egyetemre, ahol átveszi a Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét, majd a Dohány utcai zsinagógában megbeszélést folytat a magyar zsidó közösségek vezetőivel. A kancellár innen indul vissza a repülőtérre, így este hét óráig ismét lezárják a Ferihegyre vezető utat a rendőrök. Angela Merkel többször is járt Magyarországon, 2007-ben Gyurcsány Ferenc, 2009-ben pedig Bajnai Gordon meghívására. De Orbán Viktorral az elmúlt öt évben, vagyis a Fidesz kétharmados győzelme óta még nem találkozott Budapesten. Igaz külföldön, például Berlinben, Brüsszelben és Milánóban többször is tárgyaltak.

RTL Klub - Esti híradó - 2015.02.01 18:00

 

*

 

 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek