Bezár

Internet

Külföldi hallgatói elégedettségi díjat nyert az SZTE

Külföldi hallgatói elégedettségi díjat nyert az SZTE

2016. október 05.
2 perc

Elégedettek a külföldi hallgatók a Szegedi Tudományegyetemmel. Ezt támasztja alá, hogy az intézmény 2016-ban „Very good International Student Satisfaction” díjat nyert. A kitüntető címet az SZTE-n tanuló külföldi hallgatók értékelése alapján osztották ki.

2016-ban a külföldi hallgatók elégedettségi díját világszerte mintegy 16 ezer hallgatói véleménye alapján osztotta ki a StudyPortal. A világ egyik vezető, felsőoktatási intézményeket bemutató platformján 67 ország több mint 2400 egyetemét értékelhetik a diákok. Az értékelésre a STeXX platformot használhatják, ahol pozitív és negatív tapasztalataikat egyaránt megoszthatják a különböző felsőoktatási intézményekről.


Az SZTE-t értékelő külföldi hallgatók véleménye alapján az intézmény 10-ből 8+ értékelést kapott, az eredménnyel „Very good International Student Satisfaction” díjat nyert. Az SZTE-re vonatkozó 200 vélemény az itt folyó oktató és tudományos munkán kívül, a nemzetközi közösségi életre, az egyetemi szolgáltatásokra és Szegedre is vonatkoznak, elsöprő többségben pozitívan.

„Ez volt életem legjobb élménye, az egyetem tökéletes, hasonlóan az egyetemi szolgáltatások és a külföldi hallgatókat segítő ESN szervezet is”- olvashatók a szegedi egyetemről írt vélemények.


„Az egyetemen magas színvonalú oktatás zajlik, számos gyakorlati órát biztosítanak. Az egyetem és a város is csalogató, nem beszélve a könyvtárról, mely a világ 50 legszebb egyetemi könyvtára között szerepel”- írja egy hallgató.


„Tökéletes hely: olcsón kapható komfortos szállás, olcsó a tömegközlekedés és a megélhetés is ”- olvasható egy másik vélemény. Egy újabb értékelés alapján: „Az ország és a város is igazán elbűvölő. Remek lehetőség a külföldi tanulmányokhoz és hogy új személyekkel ismerkedjen meg az ember.”


Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek