Bezár

Internet

Budapesti diákok bizonyultak a legjobbnak a Szent-Györgyi tanulmányi versenyen

Budapesti diákok bizonyultak a legjobbnak a Szent-Györgyi tanulmányi versenyen

2017. december 14.
2 perc

A Baár-Madas Református Gimnázium diákjai végeztek a dobogó legfelső fokán Szegeden. Így ők utaznak Cambridge-be tanulmányútra.

A Szegedi Tudományegyetem a sorban immár hatodik Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyét a budapesti Baár-Madas Református Gimnázium csapata nyerte meg. A fővároson kívül tizennégy megyéből és a Vajdaságból ötvenkilenc csapat érkezett az SZTE különleges, több természettudományi tantárgyat is érintő és a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert munkássága előtt tisztelgő vetélkedőjére.


Központban a tehetséggondozás

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a tehetséggondozás jegyében rendezte meg a Szegedi Tudományegyetem 2017. december 7–8. között a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. A versengő diákok intézményein kívül további negyvenegy iskola kapcsolódott be az SZTE és a Szegedi Tudós Akadémia közösen összeállított programjába. Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre érkező diákok mellett további kétszázhúsz fiatal vett részt a Szegedi Tudós Akadémia által szervezett, Nobel-díjasok – Tehetséges Diákok Találkozója programjain.


A budapesti Baár-Mads Református Gimnázium csapata lett a befutó

A rangos vetélkedő résztvevői kémiai, biológiai, fizikai ismereteiket villanthatták föl az első írásbeli feladványokat tartalmazó fordulóban. Az ötvenkilenc csapatos mezőnyből az élbolyba tartozók közel azonos eredményt értek el. A döntőbe hat csapat jutott. A döntősök a szóbeli és írásbeli feladatokat oldottak meg, de kísérletet végezve is válaszoltak a feladványokra. Szent-Györgyi Albert élete és munkássága mellett a fizikai, kémiai, fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjasok 2012 és 2016 közötti eredményei is terítékre kerültek.


A verseny fődíját, a Cambridge-i utazást a budapesti Baár-Madas Református Gimnázium „BMRG 1” csapat nyerte. Így a három diák és felkészítő tanáruk, Vetlényi Dávid lesz a verseny fő támogatója, Szegedi Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Cambridge-Szeged Society vendége.


Link: hirado.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek