Bezár

Internet

X. Kínai Híd Nyelvi Verseny magyarországi döntője az SZTE Konfuciusz Intézet szervezésében

X. Kínai Híd Nyelvi Verseny magyarországi döntője az SZTE Konfuciusz Intézet szervezésében

2017. május 03.
2 perc

Április 28-án a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége főszervezésében és a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet társszervezésében a szegedi IH Rendezvényközpontban rendezték meg a középiskolások számára rendezett X. Kínai Híd Nyelvi Verseny országos döntőjét, amelynek témája „Tanulj kínaiul, és nyiss a világ felé”.

Az eseményen többek között az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézetei, a Közszolgálati Egyetem, valamint a budapesti Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola kínaiul tanuló diákjai vettek részt.


Nagy Katalin, Szegedi Tudományegyetem nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese köszöntötte a versenyzőket és a jelentős számban megjelent nézőközönséget. Arra hívta fel a közönség figyelmét, hogy a Kínai Híd Nyelvi Verseny valójában egy olyan hidat képez a két ország között, amely nemcsak, hogy egyre szorosabbra fűzi a két ország közötti baráti kapcsolatokat, hanem elmélyíti az egymás között kialakult kölcsönös bizalmat is. Egyúttal megdicsérte és megköszönte a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének kiváló munkáját.


A Kínai Nyelvoktatási Tanács (Hanban) által meghatározott szabályok értelmében a verseny két részből áll. Az első részben a versenyzők egy maguk által írt kínai nyelvű fogalmazást mondanak el és egy Kína-kvíz kérdéseire válaszolnak, majd egy szabadon választott műsorszámot mutatnak be. Az egész verseny több mint öt órán át tartott.


A versenyen első helyezett lett Ekler-Szabó Botond Alexander, a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium tanulója, a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének regisztrált hallgatója, így ő kapott lehetőséget arra, hogy 2017 őszén részt vegyen a Kínában megrendezett nemzetközi döntőn. A díjak átadására a helyszínen került sor, ahol Wang Zheng, Kína Magyarországi Nagykövetségének kulturális tanácsosa adta át a győztes oklevelét és díját.


A Kínai Híd Nyelvi Verseny célja, hogy minél több diák ismerkedjen meg az országgal, a nyelvvel és a kultúrával.


Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek