Bezár

Internet

Programozásból bizonyítottak

Programozásból bizonyítottak

2017. április 07.
1 perc

Március 29-31. Között Veszprémben, a Pannon Egyetemen tartották a XXIII. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyt. A verseny kiírója a Felsőoktatási Irányítástechnikai Oktatásmódszertani Egyesület (FIOM), a verseny rendezője a Pannon Egyetem, szervezője pedig a Műszaki Informatikai Kar és a Mérnöki Kar volt.

A verseny célja alapvetően az irányítástechnika, ezen belül a PLC programozás oktatási színvonalának emelése; az oktatók, hallgatók és az ipari, kereskedelmi szakemberek kapcsolatának erősítése; a korszerű irányítástechnikai berendezések megismerésének elősegítése; a hallgatók közötti versenyszellem és kooperáció kialakítása; a hallgatói munka elismerése.



A versenyen a műszaki felsőoktatási intézmények BSc vagy MSc képzésében résztvevő, nappali tagozatos, aktív státusszal rendelkező hallgatói vehettek részt. Intézményenként legfeljebb két csapatot nevezhettek, csapatonként maximum három fővel. Két csapat nevezése esetén a csapatoknak eltérő gyártójú PLC-vel kellett indulniuk.



A verseny első 3 helyezettje között a támogatók által felajánlott értékes tárgynyereményeket, illetve pénzjutalmat osztottak ki. Az 5. és 6. helyet a Szegedi Tudományegyetem csapatai szerezték meg, a 4. helyen végeztek hallgatóink a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karáról (Heilinger Tamás, Kiss Levenete, Szabados Dávid) a 3. helyen a Pécsi Tudományegyetem hallgatói szerepeltek. A második helyen szintén a Szegedi Tudományegyetem jeleskedett, az első és legkiválóbb pedig az Óbudai Egyetem csapata volt. A verseny megvalósulását és az értékes tárgynyereményeket 19 szponzor támogatta.


Link: vehir.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek