Bezár

Internet

Rovó László az SZTE rektorjelöltje

Rovó László az SZTE rektorjelöltje

2017. december 18.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem 52 fős szavazati jogkörrel bíró Szenátusában 41-en támogatták Rovó Lászlót, az SZTE Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika 52 éves tanszékvezető egyetemi tanárát.

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa december 18-i rendes ülésén tűzte napirendre az egyetem rektorjelöltjének megválasztását. A rektorjelölt-választás eredményét a Szenátus ülését követően Dömötör Máté, a Szegedi Tudományegyetem Jogi, Igazgatási és Humánpolitikai Főigazgatóság főigazgatója ismertette. Mint elmondta, Rovó László pályázata egy fordulóban, nagy arányban nyerte el a szavazók bizalmát. Ezt követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálja a szavazás szabályosságát, majd ha mindent rendben találtak, akkor terjesztik fel a jelöltet a köztársasági elnöknek. Pozitív elbírálás esetén 2018. július 1-től négy évre veheti át Rovó László az egyetem vezetését.


A jelenlegi rektor, Szabó Gábor megbízatása június 30-án lejár, s mivel már eddig két ciklusban is elnyerte a bizalmat, így ő már többször nem indulhatott a pozícióért.


Rovó László az eredményhirdetést követően úgy fogalmazott, a nagyarányú támogatottság nemcsak személyének, hanem elsősorban a programjának szól. – Az egyetem elkövetkező négy évének fő feladata egy új struktúra kialakítása, amely a várható fejlesztésekre épül. Valamennyi kar számára megnyílhatnak a lehetőségek elképzeléseik megvalósításához. Célom, hogy az egyetem nagyot lépjen előre hazai és nemzetközi viszonylatban is – emelte ki. Az SZTE Hallgatói Önkormányzata is Rovó László mellett foglalt állást. Az újdonsült rektorjelölt erre reagálva elmondta, a jelenkor hallgatói a jövő reménysége, fiatal kutatói, éppen ezért kiemelten fontos a fiatalok támogatása, hiszen ők építik a jövőt. Rovó László ennek szellemében irányítaná a Szegedi Tudományegyetem munkáját.


A rektori székért indult még Máté-Tóth András, az SZTE BTK Vallástudományi Tanszékének 60 éves alapító professzora és vezetője, valamint Gulyás László, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar 52 éves professzora.


Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek