Bezár

Internet

Itt a 2019-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb jogi karok

Itt a 2019-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb jogi karok

2018. december 11.
1 perc

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara vezeti a jogtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2019 kiadvány.


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara vezeti a hallgatók kiválósága alapján összeállított HVG-rangsort. A második a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara, a harmadik pedig a Pécsi Tudományegyetem jogi kara lett.


Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort a Szegedi Tudományegyetem jogi kara vezeti, a második helyre a Miskolci Egyetem, míg a harmadik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara került.


Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.


Link: eduline.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek