Bezár

Internet

A külföldi hallgatók körében is egyre népszerűbb a szegedi egyetem

A külföldi hallgatók körében is egyre népszerűbb a szegedi egyetem

2019. szeptember 04.
2 perc

Az idén összesen 7700 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, közülük több mint 1150 új külföldi hallgató. A legtöbben, mintegy 480-an, az Általános Orvostudományi Kar angol vagy német nyelvű képzéseire iratkoztak be.

A külföldi diákok jelentős része az SZTE költségtérítéses szakjaira iratkozott be, de nagy számban érkeztek hallgatók a különböző ösztöndíjprogramokkal is.


A tavalyi adatokhoz képest nőtt a nem egészségtudományi képzésekre beiratkozók száma.


Stipendium Hungaricum Ösztöndíjjal 208 diák érkezik a szegedi egyetemre, körükben a legnépszerűbbek a Gazdaságtudományi Kar, valamint a Természettudományi és Informatikai Kar képzései. Előbbire 61, utóbbira 53 diákot várnak.


Az ösztöndíjprogramnak köszönhetően 47 hallgató a Bölcsészet- és Társadalomtudományi, 19 diák az Állam- és Jogtudományi Karon kezdheti meg tanulmányait.


A Mezőgazdasági Kar szakjaira 10 ösztöndíjas jelentkezett. A legtöbben Azerbajdzsánból, Vietnámból, Kazahsztánból és Törökországból érkeztek, de fogadnak diákokat Oroszországból, Mongóliából, Brazíliából, Ghánából, Kolumbiából, Mexikóból és Macedóniából is.


Emellett az Ösztöndíj Keresztény Fiataloknak programmal 9 hallgató érkezik Nigériából, Pakisztánból és Szíriából.


Több mint 570 külföldi diákot vettek fel a Szegedi Tudományegyetem költségtérítéses képzéseire. A legtöbben, mintegy 480-an, az Általános Orvostudományi Kar angol vagy német nyelvű képzéseire iratkoznak be.


Az egészségügyi képzések mellett az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar képzései is népszerűek a fizetős hallgatók körében.


A 2019/2020. tanév 1. félévében az ERASMUS+ és a Makovecz Program támogatásával 221 külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait.


Az ERASMUS programmal 218 hallgató tanul majd Szegeden, akik 16 ország 83 város 95 egyeteméről érkeznek az SZTE 11 karára. A bölcsészet- és gazdaságtudományi terület mellett népszerűek az orvosi és a jogi képzések is.


Az ösztöndíjas hallgatók beilleszkedését péntekig Orientációs Héttel segíti a Szegedi Tudományegyetem.


Link: szeged.hu

 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek