Bezár

Internet

Mutatjuk, kik kaptak állami elismerést a nemzeti ünnep alkalmából Csongrád megyéből

Mutatjuk, kik kaptak állami elismerést a nemzeti ünnep alkalmából Csongrád megyéből

2019. augusztus 16.
2 perc

Tizennyolc olyan személy kapott kitüntetést pénteken a fővárosban megrendezett központi ünnepségeken, aki Csongrád megyében él, vagy egykor itt dolgozott. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Honvédelmi Minisztérium és az Agrárminisztérium is elismerésben részesítette a kiemelkedő szakembereket.

Az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából pénteken több szaktárca is megemlékezést tartott a fővárosban, ahol érdemkereszteket és a szakmai kitüntetéseket adtak át. A díjazottak között több Csongrád megyei személy is találunk. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a magyar bronz érdemkereszt katonai tagozata elismerést adományozta Gál József alezredesnek, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár hadműveleti főnökének, míg Csontos Róbert őrnagy a szolgálati érdemjel babérkoszorúval ékesített arany fokozatát, Polereczki László zászlós ezüst fokozatát, Bálint László és Énekes Ede századosok, illetve Csehiné-Sárkány Beáta hadnagy bronz fokozatát, Gombos Etelka pedig a Honvédelemért Kitüntető cím III. fokozatát kapta.


Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesítette: Kónya Zoltánt, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Intézete Alkalmazott és Környezeti Kémia Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárát, Lázár Györgyöt, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja és Sebészeti Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanárát, Leprán Istvánt, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének egyetemi tanárát, Rakonczai Jánost, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékének egyetemi tanárát és Wölfling Jánost, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Tanszékcsoportja Szerves Kémiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárát.

Középkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át: Janka Zoltán Batthyány-Strattmann László-díjas pszichiáter, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Pszichiátriai Klinikájának egyetemi tanára. Fodor Zsóka színművész, a Szegedi Nemzeti Színház egykori tagja a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.


Nagy István agrárminiszter Fleischmann Rudolf Díjat adományozott Bóna Lajos kalászos gabonanemesítőnek, a Gabonakutató Nonprofit Kft. innovációs és pályázati tanácsadójának. Tolnay Sándor Díjat kapott Lehoczky János György, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal, Élelmiszerlánc-ellenőrző és Állategészségügyi Osztály járási főállatorvosa. Az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát vehette át Gábor Miklósné, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar professor emeritája, míg az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést Egyed Béla, a Hód-Mezőgazda Zrt. jogelőd vállalatának nyugalmazott vezérigazgatója kapta.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek