rektori

Pótfelvételi pályázati felhívás 3 éves doktori (Ph.D) képzésre

A Szegedi Tudományegyetem pótfelvételt hirdet a 2013-2014. tanévre a Magyar Akkreditációs Bizottság határozataival jóváhagyott néhány Doktori Iskolájába, a doktori (Ph.D.) tudományos fokozat megszerzésére felkészítő 3 éves posztgraduális képzésre.


A 36 hónapos képzés kötelező és szabadon választható kurzusokból és tudományos kutatómunkából áll. A sikeres felvételi vizsgát tett (EU-tagállam állampolgára) pályázók költségtérítéses képzési formában folytathatják tanulmányaikat. A felvételt nyert pályázók – a jogszabályban rögzített esetek kivételével – nappali tagozatos (posztgraduális) hallgatói jogviszonyba kerülnek. Egyéni kérésre, vagy jogszabályi előírások alapján lehetőség van levelező tagozatos (posztgraduális) hallgatói jogviszony létesítésére is.


A költségtérítés 2013-ban félévente 100.000 forinttól 250.000 forintig terjedhet, az összeg függ a választott iskolától/programtól, valamint attól, hogy a képzésben milyen mértékben veszik igénybe az SZTE infrastruktúráját (például hol végzik a laboratóriumi munkát). A költségtérítés összege is csökkenthető egyéni kérelem alapján annak mértékében, hogy a fizetésére kötelezett doktorandusz hallgató milyen mértékben vesz részt az egyetem oktató- és kutató munkájában. A felvételi eljárás díja 2013-ban 9.000 forint, amely megegyezik az alapképzésre jelentkezés díjával.


Jelentkezni az alábbi Doktori Iskolákba lehet (csak egy választható):

- Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola

- Interdiszciplináris Orvostudományok Doktori Iskola

- Közgazdaságtani Doktori Iskola

- Környezettudományi Doktori Iskola

- Neveléstudományi Doktori Iskola


A továbbképzésre a választott Doktori Iskolának megfelelő kar dékáni hivatalában, illetve tanulmányi osztályán kapható (másolható), illetve az egyetem honlapjáról letölthető jelentkezési lapon lehet. A pontosan kitöltött jelentkezési lapokat az azon előírt mellékletekkel együtt 2013. szeptember 6-ig a Szegedi Tudományegyetem Doktori Intézetébe kell elküldeni postán (6720 Szeged, Dugonics tér 13.).


A jelentkezők október első felében felvételi vizsgát tesznek, amelynek anyagáról, időpontjáról 2013. szeptemberében kapnak értesítést a választott doktori iskolának megfelelő kartól (az eljárási díj befizetésére is ekkor kapnak csekket).


E posztgraduális képzésre a választott iskolának/képzési programnak megfelelő egyetemi (mesterszintű, pld.: MA, MBA, MD, MJr, MPharm, MSc) diplomával rendelkezők, illetve az egyetemek (nem főiskolai szakjai) utolsó éves hallgatói jelentkezhetnek.


A pályázatok az imént felsorolt, akkreditált Doktori Iskolák alább feltüntetett képzési programjaira adhatók be. Bővebb érdemi információ az egyes Doktori Iskolák vezetőitől, a feltüntetett vezető oktatóktól és az Országos Doktori Tanács honlapjáról (www.doktori.hu) kapható.

 


SZTE ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR

Tanulmányi Osztály

Hágelmanné Miksi Emese csoportvezető

hneemese@juris.u-szeged.hu

6701 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. Pf. 454

Tel.:(62) 544-190 fax:(62) 544-204


SZTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Tanulmányi Osztály

Dr. Kothencz Mihály osztályvezető

kothencz@arts.u-szeged.hu

6722 Szeged, Egyetem u. 2.

Tel.:(62) 544-364, fax:(62) 425-843


SZTE GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

Tudományos és Gazdasági Szolgáltató Iroda

Szakál Péter irodavezető

Peter.Szakal@eco.u-szeged.hu

6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.

Tel.: 544-287, Fax.: (62) 544-499


SZTE TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS INFORMATIKAI KAR

Tanulmányi Osztály

Battancs Anikó tanulmányi referens

baniko@sci.u-szeged.hu

6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1. Pf. 428

Tel.:(62) 544-203, Fax: (62) 544-169