SZTE televízió

manczinger

A bőség zavara - Kihívások a bioinformatikában


A természettudományok területén az utóbbi évtizedekben szinte felfoghatatlan mennyiségű adat vált elérhetővé, melyek feldolgozása jelentős kihívást jelent a kutató számára. A bioinformatika egyik legfontosabb feladata ezen adatok szűrése, értékelése, az adatok alapján modellek alkotása.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldésElőadásomban ismertetem az adatok feldolgozásához szükséges infrastruktúrát, beszélek a szuperszámítógépekről, valamint betekintést nyújtok a feldolgozás során használt módszerekbe is. Végül a Klinikánkon végzett bioinformatikai kutatásokról beszélek, melyek az immunológiai felismerés egyéni eltéréseit vizsgálják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 19.
Kiemelt_Jedlik_A_j

Hagyomány, hogy a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából állami és önkormányzati, tudományos és művészeti elismeréseket adnak át az arra leginkább érdemes személyiségeknek. A 2018. évi március idusán a Szegedi Tudományegyetem több munkatársa is rangos kitüntetésben részesült.

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.