SZTE televízió

manczinger

A bőség zavara - Kihívások a bioinformatikában


A természettudományok területén az utóbbi évtizedekben szinte felfoghatatlan mennyiségű adat vált elérhetővé, melyek feldolgozása jelentős kihívást jelent a kutató számára. A bioinformatika egyik legfontosabb feladata ezen adatok szűrése, értékelése, az adatok alapján modellek alkotása.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldésElőadásomban ismertetem az adatok feldolgozásához szükséges infrastruktúrát, beszélek a szuperszámítógépekről, valamint betekintést nyújtok a feldolgozás során használt módszerekbe is. Végül a Klinikánkon végzett bioinformatikai kutatásokról beszélek, melyek az immunológiai felismerés egyéni eltéréseit vizsgálják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. január 12.

educatio

A Szegedi Tudományegyetem minden kara képviselteti magát a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2018. január 18-20. között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo "G" csarnokában. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén keresd jelképünket, a Griffet, ahol első kézből kapsz választ az SZTE-vel kapcsolatos kérdéseidre, és ingyenes pályaorientációs tanácsadáson vehetsz részt.

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.