SZTE Info

Ostravában jártak matematikusaink

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Tizenhárom ország közel harminc egyetemének – köztük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói vettek részt a csehországi Ostravában megrendezett 18. Vojtech Jarnik nemzetközi matematikaversenyen. Az április 2-i viadalon két kategóriában vetélkedtek a diákok.
 
Gyenizse Gergő, Szakács Nóra, Röst Gergely (csapatvezető), Bitai Tamás és Kórus Péter.
 
Az I. kategóriában az első- és másodévesek, a II. kategóriában a magasabb évfolyamos diákok mérték össze tudásukat. A SZTE csapatát – mely a helyi válogatóverseny alapján állt össze - Szakács Nóra, Gyenizse Gergő (I. kategória), illetve Bitai Tamás és Kórus Péter (II. kategória) alkotta – tájékoztatta lapunkat Röst Gergely csapatvezető, az SZTE TTIK Bolyai Intézet Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék egyetemi adjunktusa.
A szegediek közül a legjobban Gyenizse Gergő szerepelt, aki az I. kategóriában hetven versenyzőből a nagyon szép és értékes hetedik helyezést érte el.
A csapat utazását az SZTE Bolyai Intézet és a Porsche Szeged támogatta.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2016. május 03.

kiemelt_Hegedus_Anna

Életről és halálról ír Hegedűs Anna, a BTK fordító – tolmács szakos hallgatója. Az Egyetemi Verspályázat nyertese műveiben keresi az ember alapvető magányából kivezető utat, hogy valahol, valaki mellett szabadságra leljen – mindezt a világmindenség gyűrűjében.

SZTEtelevízió

2016. május 04.

szemeszter1170X430

Az SZTE BTK áprilisi hírmagazinjának témáiból: Költészet napja 2016; Zsonglőr kurzus a Károlyi Kollégiumban; Befutó gyakornoki program a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéken; Péterfy Bori koncert a JATE Kubban; X. Könyvtári Éjszaka.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • *
  május 5. 08:00 - 7. 18:00
  2016-ben ismét megrendezésre kerül az évi Szegedi Tudományos Továbbképző Konferencia Perspektívák a Paro-implantológiában és a Konprehenzív Fogászatban, melynek a dél-alföldi régió centruma, a Napfény Városa ad otthont 2016. május 5-e és 7-e között, a város szívében található SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
 • május 5.
  12:10 - 12:20
 • május 5.
  14:00 - 16:00
  Összművészeti nap a Füvészkertben az SZTE JGYPK Rajz-művészettörténet Tanszék rendezésében
 • május 5.
  15:00 - 17:00
  Előadó: Krnács András, az SZTE JGYPK Informatika Alkalmazásai Tanszék oktatója, informatikus, távoktatási szakértő (e-learning, digitális tananyagok fejlesztése, multimédia és a médiatudatosságra nevelés területeken) A Krnács András által vezetett klubfoglalkozást mindenkinek ajánljuk, aki úgy érzi, szülőként, pedagógusként, oktatóként van még mit tanulnia a gyerekek és fiatalok tudatos internethasználatra való nevelése terén. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! További részletek és regisztráció: www.jgypk.hu/mentorhalo
 • május 5.
  17:00 - 18:00
  A tárlatot megnyitja: Kántor Ágnes (SZTE JGYPK, Rajz-Művészettörténeti Tanszék) Hermkens Edit alkotóként az érzéki világ megörökítésére törekszik. Intenzív, élénk színekkel reflektál a látvány impulzusaira, elsődleges eszközeként a színek hangulati hatását használva. Képei túlmutatnak a hagyományos állatábrázolás kliséin, ahogyan csendéletei, szobabelsői sem a rajtuk, bennük látható tárgyakról mesélnek leginkább. Inkább mesélnek arról a megfoghatatlan pillanatról, az időről, ami a tárgy megpillantása és aközött telik el, hogy képesek vagyunk megnevezni a tárgyat, kimondani a nevét. A kiállítás megtekinthető május 11-ig. A program a Somogyi-könyvtár, a Szegedi Tehetségpont és az SZTE Sófi Alapítvány szervezésében valósul meg.