SZTE Info

Ostravában jártak matematikusaink

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Tizenhárom ország közel harminc egyetemének – köztük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói vettek részt a csehországi Ostravában megrendezett 18. Vojtech Jarnik nemzetközi matematikaversenyen. Az április 2-i viadalon két kategóriában vetélkedtek a diákok.
 
Gyenizse Gergő, Szakács Nóra, Röst Gergely (csapatvezető), Bitai Tamás és Kórus Péter.
 
Az I. kategóriában az első- és másodévesek, a II. kategóriában a magasabb évfolyamos diákok mérték össze tudásukat. A SZTE csapatát – mely a helyi válogatóverseny alapján állt össze - Szakács Nóra, Gyenizse Gergő (I. kategória), illetve Bitai Tamás és Kórus Péter (II. kategória) alkotta – tájékoztatta lapunkat Röst Gergely csapatvezető, az SZTE TTIK Bolyai Intézet Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék egyetemi adjunktusa.
A szegediek közül a legjobban Gyenizse Gergő szerepelt, aki az I. kategóriában hetven versenyzőből a nagyon szép és értékes hetedik helyezést érte el.
A csapat utazását az SZTE Bolyai Intézet és a Porsche Szeged támogatta.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2015. január 23.

tudaskapu8_kiemelt

A Lendület pályázatosokat is bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin Tudáskapu 8. száma. A SZEM legfrissebb számának középpontjában a kutatómunka áll a tudástérképtől kezdve a szuperszámítógépen át az egyetemtörténetig.

SZTEtelevízió

2015. április 16.

jugyu_napok_kiemelt_nagy

A XIX. Juhász Gyula Napok népszerű a szegedi egyetemisták körében. A 3 napon át tartó program csúcspontja a sportos program és a záró buli.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 27. 17:00 - április 27. 19:00
  Balázs Lajos (Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda): Néprajzi beszélgetés a paraszti nemi kultúráról Beszélgetőtárs Gyöngyössy Orsolya A Somogyi-könyvtár és az MTA-SZTE Vallási Kultúrakutató Csoport, valamint az SZTE Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék rendezésében
 • április 22. 10:00 - 27. 18:00
  Az idei Kari Nap témája „Az 5 alap elem - avagy légy Te is a Bolygó Kapitánya!” Gyermekkorunk egyik kedvelt mesehőse ihlette ezt a témát. A rendezvényen mind az 5 elem (tűz, víz, levegő, föld és szív) megjelenik valamilyen formában. Időponthoz kötött programjaink közé tartozik Tóth Zsigmond előadása a gyógynövényekről illetve Nagy Annamária vesedializációs interaktív előadása is valamint a testet-lelket ápoló közös jóga. Ezen kívül sportprogramokkal is kedveskedünk a hallgatóknak: reggeli futó verseny, foci bajnokság, röplabdamérkőzések, sőt tollas verseny is megrendezésre kerül majd.
 • április 24. 18:00 - 26. 12:00
 • április 26.
  09:00 - 16:00
  A Mezőgazdasági Kar szakmai partnereivel közösen idén is megrendezi hagyományos juhásztalálkozóját, amelynek keretében fajta- és technológia bemutatóra, valamint juhnyíró- és főzőversenyre is sor kerül. Az SZTE Mezőgazdasági Kar és a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség szervezésében
 • április 27. 09:00 - 28. 18:00
  Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a pedagógiai mérés-értékeléssel foglalkozó kutatók nemzetközi workshopja Szegeden, a SWEE. 2015-ben a workshop fő témái egyrészt a mérés-alapú fejlesztőprogramok, a kognitív készségek fejlesztési lehetőségei, másrészt a technológia-alapú mérésértékelés legújabb eredményei lesznek. A workshop elnöke Csapó Benő (SZTE), illetve Andreas Demetriou (University of Nicosia). A workshop részletes programja elérhető a http://www.edu.u-szeged.hu/swee/weboldalon. Az SZTE BTK Neveléstudományi Intézet és Oktatáselméleti Kutatócsoport szervezésében