Bezár

Hírarchívum

6,4 milliárd forintot nyert el az SZTE

6,4 milliárd forintot nyert el az SZTE

2008. július 25.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 
A július 23-i kormányülésen döntés született arról, hogy a Magyar Köztársaság kormánya valamivel több mint 6,4 milliárd forintos támogatást biztosít az SZTE fejlesztési terveihez.
A Szegedi Tudományegyetem a következő 3 évben esedékes mintegy 7,7 milliárd forintos fejlesztéséhez 6,4 milliárd forintos pályázatot nyújtott be a Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése (TIOP 1.3.1) pályázat keretében. Július 24-én hivatalosan bejelentették, hogy a kormányzat előző napi döntése értelmében támogatja az SZTE pályázatát.
A fejlesztés célja a partner felsőoktatási intézmények (SZTE, szarvasi Tessedik Sámuel Főiskola, bajai Eötvös József Főiskola) műszaki-természettudományos képzési portfóliójának megújítása, a kutatás- fejlesztési és innovációs (K+F+I) szolgáltatások színvonalának emelése, valamint az informatikai infrastruktúra színvonalának növelése.
A tervezett beruházási tevékenységek pedig a következők lesznek: Szegeden felépül a Mérnöki Kar új épülete, megindul a multifunkcionális laborok építészeti rekonstrukciója (Dóm tér és Rerrich Béla tér), és elkezdődik a Dugonics téri központi épület felújítása. Mindemellett új műszerek, gépek, berendezések kerülnek az egyetemre több mint 1,5 milliárd forint értékben.

SZEGY

eu_erfa  umft nfu2
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek