SZTE Info

Újra remekelt az egyetemi nyolcas

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Május végén újabb két sportágban rendezték meg a 2008. évi Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságot. Mind evezőseink, mind atlétáink érmekkel a zsákjukban tértek haza a versenyekről.
Az egyetemek és főiskolák legjobb evezősei május 25-én Csepelen adtak egymásnak randevút, míg az atlétikai küzdelmekre május 24-25-én Veszprémben került sor.
Az evezősök között aranyérmet szerzett az SZTE férfi nyolcasa (Csatlós Máté, Kecskés István, Márton Gábor, Szabó Dániel, Sipos Ede, Kitka Gergely, Tari János, Lele Máté, korm: Priváczki Ákos), a férfi egypárevezősök között Kitka Gergely a második helyen végzett, míg a férfi kormányos nélküli kettesünk (Csatlós Máté, Márton Gábor) a dobogó harmadik fokára állhatott.
Atlétáink két érmet szereztek: Hódi Nóra női távolugrásban lett második 5,49-cel, míg Lóczi Attila a férfiak között 1500 méteres síkfutásban harmadikként ért célba 3.58'99-es időeredménnyel. Többen éppen csak lemaradtak a dobogóról: Vékony Zsuzsanna súlylökésben, Kapeller Adrienn 800 méteren, a Hódi Nóra, Révész Anikó, Székely Olga, Kapeller Adrienn váltó 4x400 méteren, míg Török Péter kalapácsvetésben lett negyedik, míg Raffai Ramón gerelyhajításban zárt ötödikként.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 18.
  10:00 - 11:00
  Az MTA SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottság Néprajzi Munkabizottság szervezésében
 • szeptember 18.
  16:00 - 17:00
  A beszélgetőtársak a gazdasági jövőképről: az adatbányászatról, a digitális könyvtártudományról és a bioinformatika szaktudás összeillesztéséről cserélnek eszmét, hogy Szeged mellett Makón és Hódmezővásárhelyen is új TUDÁSKÖZPONT hálózatok formálódjanak ki a semmiből.
  http://csmkik.hu/esemenyek/kommunikacios-es-reklamklub-gondolatok-a-konyvtarszakmaban/
  Felkért előadóink:
  Z. Karvalics László az SZTE TTIK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszékének egyetemi docense
  Oláh Zoltán bioinformatikus a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar Kémiai Intézetének egyetemi docense
 • szeptember 18.
  17:00 - 18:30
  Érdekel, hogy mi a szerepe az öltözködésnek a jogászi hivatásban? Szerinted is mindig jól öltözöttek az ügyvédek, bírók, ügyészek? Ennek vajon mi lehet az oka? Számít ez egyáltalán? És mi köze van az egésznek a szellemi tulajdonvédelemhez?
  Megtudhatod 2019. szeptember 18-án, szerdán a "Stílusos jogászok – minden, amit a divatjog világáról tudni akartál" című programunkon, ahol a divatjog rejtelmeibe is beavatunk Prof. Dr. Karsai Krisztina (SZTE ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete), Prof. Dr. Takács Albert (SZTE ÁJTK Közigazgatási Jogi Tanszék), valamint Dr. Kiss Dóra (ügyvédjelölt, SBGK Ügyvédi Iroda, Budapest) közreműködésével.
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Spengler filozófiája
  Előadó: Prof. Dr. Csejtei Dezső egyetemi tanár (SZTE BTK Társadalomelméleti Intézet, Filozófia Tanszék)
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:30
  Napirendi pontok: 1. Tagságmegújítás és új tagok belépése 2. Alapszabály módosítása 3. TDK titkár és titkárhelyettes megválasztása 4. Félévi feladatok és programterv megbeszélése 5. Egyéb