Bezár

Hírarchívum

„Atomenergiáról – mindenkinek”

„Atomenergiáról – mindenkinek”

2008. május 06.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az atomenergiával kapcsolatos aktualitásokról hallhatnak majd az érdeklődők május 27-án az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjának I-es és II-es előadótermében.
Az Öveges József Kossuth-díjas fizikatanár alapította budapesti TIT Stúdió Egyesület, az Országos Atomenergia Hivatal, a Szegedi Tudományegyetem Nukleáris Medicina Intézete és a Koch Sándor Csongrád Megyei TIT Szervezet  „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel a IV. regionális ismeretterjesztő konferenciát ez évben Szegeden rendezi.
Az ismeretterjesztő konferencia célja, hogy a természettudományos műveltség szélesítése érdekében a laikus érdeklődőket megismertesse az atomenergiával kapcsolatos széles körű aktuális információkkal, melyekről nap mint nap hallhatnak, olvashatnak a médiában. Május 27-én a TIK-ben neves szakemberek adnak tájékoztatást az atomenergia jövőjéről, a radioaktív sugárzás mibenlétéről és az orvosi alkalmazásairól, a nukleáris biztonság hazai és nemzetközi helyzetéről, az atomerőművek biztonsági kérdéseiről és egyéb érdekességekről.
A rendezvényt a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. szakkiállítása és a Magyar Nukleáris Társaság „Fiatalok a Nukleáris Energetikáért” szakcsoportja műszeres bemutatója kíséri.
A IV. regionális ismeretterjesztő konferenciára – az előző helyszínekhez (Debrecen, Miskolc, Pécs) hasonlóan – a szervezők elsősorban a felsőfokú oktatási intézmények hallgatóit, oktatóit; a középiskolák diákjait, tanárait és természetesen az egyéni érdeklődőket is várják. A rendezvényen való részvétel díjtalan.
További információ és bejelentkezés a  www.tit.hu, illetve a www.oah.hu honlapokon.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek