Bezár

Hírarchívum

Szegeden lesz a humán tudományi OTDK

Szegeden lesz a humán tudományi OTDK

2008. május 25.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara ad otthont a jövő tavasszal esedékes Országos Tudományos Diákköri Konferencia Humán Tudományi Szekciójának. Az ország bölcsészkarait megmozgató szakmai találkozót és megmérettetést 2009. április 16. és 18. között rendezi meg az Országos Tudományos Diákköri Tanács Humán Szakmai Bizottsága, az előkészületek azonban már ez évben elkezdődtek.
A konferencián az egyetemek és főiskolák osztatlan, illetve BA- és MA-képzésben részt vevő hallgatói vehetnek részt, valamint az ebben a tanévben végzett diákok, amennyiben már az idén továbbjutnak az intézményi fordulón. A konferenciára határon túli magyar hallgatók is jelentkezhetnek. A legfeljebb 40 oldalas (oldalanként maximum 1800 karakteres) dolgozatokat magyar irodalom, modern nyelvek irodalma, irodalomelmélet, összehasonlító irodalomtudomány, nyelvtudomány, történettudomány, orientalisztika, ókortudomány–klasszika-filológia, művészettörténet, régészet és néprajz témaköreiben várják a szervezők. A konferenciára való jelentkezés végső határideje 2008. december 5.
A konferencia ügyvezető elnöke Anderle Ádám egyetemi tanár, ügyvezető titkára pedig Vajda Zoltán egyetemi docens, tudományos és pályázati dékánhelyettes. A konferenciával kapcsolatos részletes információk már megtalálhatók és folyamatosan bővülnek a www.arts.u-szeged.hu/otdk internetes oldalon.
T. T.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek