SZTE Info

Vereséggel zártak futsalosaink

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el az NB II-es futsalbajnokságban az Universitas Szeged. Az egyetemisták Debrecenben búcsúztak a 2007/2008-as szezontól.
Furcsa pontvadászatot hagyott maga mögött Horváth Levente együttese. Ősszel tizenkét mérkőzésen két győzelem, egy döntetlen és kilenc vereség volt a gárda mérlege, mely így féltávnál 7 ponttal az utolsó előtti, 12. helyen szerénykedett. Tavasszal azonban szenzációs rajtot vettek Szabó Zoltánék: az első nyolc játéknapon hétszer győztek, s csupán egy alkalommal maradtak alul, így 28 ponttal feljöttek a 8. pozícióba, s úgy tűnt: a végére még az 5-6. helyre is odaérhetnek.
Nos, nem így lett, mert a keret az utolsó hetekre különböző okokból sajnos némiképp megfogyatkozott. Négyből négyet veszített az Universitas – a május 12-én megtartott 26. fordulóban a DEAC múlta felül rendkívül simán egyetemünk együttesét , s végül a 9. helyen zárt a tizenhárom csapatos tabellán. A végső mérleg: kilenc győzelem, egy döntetlen, tizennégy vereség, 113-161-es gólkülönbség.
 
A futsal NB II 26. fordulójában:
DEAC Universitas Szeged 7-0 (2-0).
Universitas Szeged: Fábián Herczeg, Laudisz, Szabó Z., Kalános. Csere: Fülöp, Szűcs. Edző: Albert Miklós, Horváth Levente.
Horváth Levente: „Keserű szájízzel búcsúztunk a bajnokságtól, az utolsó fordulókra szétesett a csapat. Bizonytalan a jövőnk, remélem, sikerül úrrá lenni a nehézségeinken.”
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *