2024. március 29., péntek English version
Archívum  --  2010  --  10. szám - 2010. október 11.  --  Sport
Ha­zai me­den­cé­ben a pó­lós lá­nyok
Címkék: Sport
Meg­kezd­te sze­rep­lé­sét a Taylor&Nash Uni­ver­si­tas Sze­ged női ví­zi­lab­da­csa­pa­ta az OB I/A cso­por­tos baj­nok­ság­ban. A sze­ge­di együt­tes el­ső szá­mú cél­ja, hogy be­jus­son a leg­jobb hat kö­zé, majd on­nan a négy­be sze­ret­né­nek ke­rül­ni. Ezért töb­bek kö­zött le­iga­zol­ták a ma­gyar vá­lo­ga­tott két erős­sé­gét, Drávucz Ri­tát és Tóth Il­di­kót. Az egye­sü­let ve­ze­té­se már a nyá­ron ki­je­len­tet­te, a te­het­sé­ges sze­ge­di pó­ló­sok mel­lé olyan ru­ti­nos já­té­ko­so­kat sze­ret­tek vol­na Sze­ged­re hoz­ni, akik so­kat se­gít­het­nek Godo­va Gá­bor ve­ze­tő­edző­nek.
„A baj­no­ki rend­szer mi­att ta­vasz­ra kell iga­zán ös­­sze­szed­ni a csa­pa­tot, és en­nek szel­le­mé­ben dol­go­zunk. Az el­ső kör­ben a hat­ba kell ke­rül­nünk, ezt kö­ve­tő­en egy új baj­nok­ság kez­dő­dik, hi­szen a csa­pa­tok nem vi­szik to­vább az ered­mé­nye­ket. Úgy ér­zem, hét együt­tes pá­lyá­zik ar­ra, hogy be­jus­son a leg­job­bak kö­zé” – vá­zol­ta a csa­pat hely­ze­tét a ve­ze­tő­edző.
A Taylor&Nash Uni­ver­si­tas Sze­ged együt­te­se el­ső ha­zai baj­no­ki mér­kő­zé­sét ok­tó­ber 13-án (szer­dán) 19 óra­kor játs­­sza az újszege­di sport­uszo­dá­ban, az el­len­fél a Hé­rak­lész Után­pót­lás-vá­lo­ga­tott I. lesz. Nem­csak ide vár­ják nagy sze­re­tet­tel az egye­te­mis­ta druk­ke­re­ket, ha­nem a hét­vé­gi ku­pa­for­du­ló­ra is. A ma­gyar ku­pá­ban a tét a leg­jobb négy­be ju­tás, az el­len­fe­lek pe­dig: Kecs­ke­mét (ok­tó­ber 16., 9.00), ZF-Eger (ok­tó­ber 16., 19.00) és Hungerit-MetalCom Szen­te­si VK (ok­tó­ber 17., 11.30).
Bezár