2024. április 19., péntek English version
Archívum  --  2010  --  8. szám - 2010. szeptember 13.  --  Sport
Ha­zai si­ker szü­le­tett a Sze­ged-Camb­rid­ge re­gat­tán
Címkék: Sport
szegedcambridgeA vá­ro­si csa­pat mel­lett a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem is je­len­tős fö­lén­­nyel ver­te meg an­gol el­len­fe­lét a Sze­ged-Camb­rid­ge re­gat­tán, ame­lyet Sze­ged Nap­ja al­kal­má­ból el­ső íz­ben ren­dez­tek meg a Ti­szán.
A ha­gyo­mány­te­rem­tő szán­dék­kal (egy­ben az au­gusz­tu­si egye­te­mi-fő­is­ko­lai vb fel­ve­ze­tő vi­a­da­la­ként) ren­de­zett ver­se­nyen az el­ső fu­tam­ban a Sze­ged vá­ro­si csa­pat – ame­lyet az EDF Démász Sze­ged Vízis­port Egye­sü­let ver­seny­zői al­kot­tak – szin­te az egész, a Bo­szor­kány­szi­get és Mó­ra Fe­renc Mú­ze­um kö­zöt­ti 1800 mé­te­res ver­seny­tá­von ve­zet­ve győ­zött a camb­rid­ge-i ha­jó előt­t. Az egye­te­mek küz­del­mé­ben a bri­tek­nek a rajt job­ban si­ke­rült, de a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem ha­jó­ja (Mol­nár Dá­ni­el, Csat­lós Má­té, Fe­hér Sza­bolcs, Bakac­si Nor­bert /a re­gat­ta előtt né­hány nap­pal meg­be­te­ge­dett Valkay Ist­vánt helyettesítet­te/, Lele Má­té, Kitka Ger­gely, Pozsár Ben­ce, Radics Ben­ce és Adonyi Kris­tóf kor­má­nyos) a táv fe­lé­nél be­ér­te őket, s a cél­ba már több mint egy ha­jó­hos­­szal előbb ér­ke­zett.
Az eve­zés Camb­rid­ge leg­nép­sze­rűbb sport­ja, amely­ben nem­zet­kö­zi szin­ten is ki­ma­gas­ló ered­mé­nye­ket ér­nek el. Camb­rid­ge és Ox­ford 1829 óta ren­de­zi meg a vi­lág­szer­te is­mert eve­zős fu­ta­mo­kat. Az eve­zős­sport­nak Sze­ge­den is ko­moly ha­gyo­má­nyai van­nak, s Haller Ákos sze­mé­lyé­ben – aki a re­gat­tán is bi­zo­nyí­tott – a vá­ros és a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem vi­lág­baj­nok­kal is büsz­kél­ked­het.
Bezár