Bezár

Televízió

TV - 2012. december

TV - 2012. december

2013. szeptember 12.
2 perc

50.hét

(2012.12.10-2012.12.16.)

 

Így sztrájkolnak a szegedi diákok a kormányhivatalban - Hétfőn dél körül kezdtek ülősztrájkba szegedi egyetemi hallgatók és tanárok a Csongrád megyei kormányhivatalban Szegeden. – A hallgatói sztrájkbizottság délután üdvözölte, és megköszönte a kormányhivatal segítségét a szervezésben, mert mint írták, meglepő segítőkészségről tettek tanúbizonyságot." Nemcsak nem gördítettek akadályt a szervezők elé, de meg is vendégelték a jelenlévőket, így segítve tiltakozásunkat" - írta a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata.

Link: hvg.hu

 

Országszerte demonstráltak a hallgatók – Így ültek összeláncolva hétfőn szegedi egyetemisták a Csongrád megyei kormányhivatal épületében. És így tiltakoztak ma a helyi Fidesz-székháznál. A hallgatók megkíséreltek betörni az épületbe. A csoport elnöke szerint csak beszélgetni szerettek volna. Zsargó Tamás (elnök, Hallgató Hálózat szegedi csoportja): - Szerettünk volna velük elbeszélgetni, hogy gondoljanak bele, hogy Szegeden mi fog történni, ha a keretszám-változtatások végbemennek.

Link: echotv.hu


 

51.hét

(2012.12.17-2012.12.23.)

 

800 diák maradna a szegedi bölcsészkaron holnap reggelig - 800 diák maradna a szegedi bölcsészkaron holnap reggelig - A Szegedi Tudományegyetem sztrájkbizottságának közleménye szerint közel 800 hallgató foglalta el a bölcsészettudományi kar épületét, akik ott is kívánják tölteni az éjszakát. - A diákok reggel 8-ig maradnának az épületben.

Link: atv.hu

 

 

Jól úszott a Kelda zenekar Gondolathajója - "Fegyverem a toll és a papír, eszközöm a hangszer, életem a zene - célom: az igazság!" - vallja Kelcz Dávid, a zenekar frontembere, énekes-gitárosa, az SZTE JGYPK másodéves, médiatechnológus asszisztens szakos hallgatója. Választott szakmájának megfelelően nagyon testhez álló feladat a klipkészítés. Öt éve játszik gitáron, és magánéneket is tanult egy éven keresztül. A Kelda saját számokat játszik, a nóták szövegét Dávid versei adják.

Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek