SZTE Info

December 6.: középpontban a természettudományok és az informatika

Szegeden nemcsak a Mikulás, hanem a természettudományok és az informatika is a figyelem középpontjában less 2013. December 6-án (pénteken): az SZTE TTIK a TIK-ben felvételi nyílt napot, az Agórában kutatóiskolai napot rendez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara 2013. december 6-án, pénteken tartja a felvételi előtt álló középiskolások számára szervezett, bemutatókkal és intézetlátogatási lehetőségekkel összekötött nyílt napját. A délelőtt 9 órakor, az SZTE Tanulmányi és Információs Központjában kezdődő eseményről Szalai Tamás, az SZTE TTIK közkapcsolati titkára szolgált részletes információkkal a www.u-szeged.hu számára is.

“A program 9-11 óráig tartó részében az érdeklődő diákok képzési területenként felállított tájékoztató standoknál kaphatnak válaszokat az egyes szakokkal kapcsolatos kérdéseikre. A standokhoz beosztott kollégáink és hallgatóink nemcsak a képzésekről, hanem a karunkon szerezhető természettudományos, informatikai és műszaki diplomákkal való elhelyezkedési lehetőségekről is részletes tájékoztatást adnak majd. A résztvevők 11 órától általános tájékoztató előadásokat hallgathatnak meg a TIK Kongresszusi Termében, majd 12.30-tól az egyes tanszékcsoportok épületeiben várják kollégáink az érdeklődőket szakos tájékoztató előadásokra és laborlátogatásokra. Az SZTE TTIK Kari Nyílt Napra a diákok mellett sok szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket is."

 

Az SZTE TTIK szintén december 6-án, a felvételi nyílt nappal párhuzamosan látja vendégül a Kar Kutatóiskola Programjára sikeresen pályázó iskolák képviselőit. A Szent-Györgyi Albert Agórában 9.30-kor kezdődő ünnepség elején az idén a házigazda szerepét betöltő Fizikus Tanszékcsoport munkatársai avatják be a hallgatóságot izgalmas szegedi kutatásokba - az egy órás összeállításban a lézerfizikai alkalmazások sokszínűsége mellett kísérletes agykutatásról és csillagászati kutatásokról is szó esik majd. A 2013-as pályázat eredményhirdetését követően ünnepélyes állófogadásra, délután pedig a tavalyi győztes csapatok kutatási programjainak bemutatására kerül sor.

 

"Ahogyan december 6-i programjainkkal is szeretnénk illusztrálni, az SZTE TTIK számos lehetőséggel szeretné segíteni, hogy a középiskolásokban kialakuljon, illetve megerősödjön a természettudományos, informatikai és műszaki területek iránti fogékonyság. Kutatóiskolai programunk keretében szakmai és anyagi támogatást nyújtunk a diákok számára színvonalas kutatási projektekben való részvételt biztosító középiskolák számára, nyílt napunkon és egyéb tájékoztató programjainkon pedig az említett területeken szerezhető végzettségekben rejlő lehetőségeket, az így kínálkozó életpályákat mutatjuk be a fiatalok motiválására" - összegzett Szalai Tamás.

 

Az SZTE TTIK 2013. december 6-i programjaival kapcsolatos, részletes információk a TTIK honlapján és az SZTE TTIK Facebook-oldalán érhetőek el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 16.
  09:00 - 19:00
  Tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia Központja 2018. július 16-tól augusztus 10-ig.
 • augusztus 26. 08:00 - 30. 16:00
 • augusztus 27.
  11:00 - 19:00
  A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány 2018. augusztus 27-29. között rendezi meg „Az Újszövetség hellén és júdaista háttere” című konferenciáját, mely az újszövetségi szerzők szövegeiben fellelhető különböző ókori témák és műfajok a Biblia szövegére gyakorolt hatását vizsgálja. Ebben a tárgyban átfogó konferenciát eddig nem rendeztek Magyarországon úgy, hogy arra egyszerre hívtak volna meg biblikusokat és hellenizmus szakértőket. Az előadások célja a keresztény és a nem keresztény szövegek viszonyának elemzése, nyelve pedig magyar, német és angol.
 • szeptember 10.
  18:00 - 20:00
  A folyamat: a nyolcezresek csúcsára vezető út - Klein Dávid előadása
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Velünk élő robotok - a technológia hatása mindennapjainkra