SZTE Info

December 6.: középpontban a természettudományok és az informatika

Szegeden nemcsak a Mikulás, hanem a természettudományok és az informatika is a figyelem középpontjában less 2013. December 6-án (pénteken): az SZTE TTIK a TIK-ben felvételi nyílt napot, az Agórában kutatóiskolai napot rendez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara 2013. december 6-án, pénteken tartja a felvételi előtt álló középiskolások számára szervezett, bemutatókkal és intézetlátogatási lehetőségekkel összekötött nyílt napját. A délelőtt 9 órakor, az SZTE Tanulmányi és Információs Központjában kezdődő eseményről Szalai Tamás, az SZTE TTIK közkapcsolati titkára szolgált részletes információkkal a www.u-szeged.hu számára is.

“A program 9-11 óráig tartó részében az érdeklődő diákok képzési területenként felállított tájékoztató standoknál kaphatnak válaszokat az egyes szakokkal kapcsolatos kérdéseikre. A standokhoz beosztott kollégáink és hallgatóink nemcsak a képzésekről, hanem a karunkon szerezhető természettudományos, informatikai és műszaki diplomákkal való elhelyezkedési lehetőségekről is részletes tájékoztatást adnak majd. A résztvevők 11 órától általános tájékoztató előadásokat hallgathatnak meg a TIK Kongresszusi Termében, majd 12.30-tól az egyes tanszékcsoportok épületeiben várják kollégáink az érdeklődőket szakos tájékoztató előadásokra és laborlátogatásokra. Az SZTE TTIK Kari Nyílt Napra a diákok mellett sok szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket is."

 

Az SZTE TTIK szintén december 6-án, a felvételi nyílt nappal párhuzamosan látja vendégül a Kar Kutatóiskola Programjára sikeresen pályázó iskolák képviselőit. A Szent-Györgyi Albert Agórában 9.30-kor kezdődő ünnepség elején az idén a házigazda szerepét betöltő Fizikus Tanszékcsoport munkatársai avatják be a hallgatóságot izgalmas szegedi kutatásokba - az egy órás összeállításban a lézerfizikai alkalmazások sokszínűsége mellett kísérletes agykutatásról és csillagászati kutatásokról is szó esik majd. A 2013-as pályázat eredményhirdetését követően ünnepélyes állófogadásra, délután pedig a tavalyi győztes csapatok kutatási programjainak bemutatására kerül sor.

 

"Ahogyan december 6-i programjainkkal is szeretnénk illusztrálni, az SZTE TTIK számos lehetőséggel szeretné segíteni, hogy a középiskolásokban kialakuljon, illetve megerősödjön a természettudományos, informatikai és műszaki területek iránti fogékonyság. Kutatóiskolai programunk keretében szakmai és anyagi támogatást nyújtunk a diákok számára színvonalas kutatási projektekben való részvételt biztosító középiskolák számára, nyílt napunkon és egyéb tájékoztató programjainkon pedig az említett területeken szerezhető végzettségekben rejlő lehetőségeket, az így kínálkozó életpályákat mutatjuk be a fiatalok motiválására" - összegzett Szalai Tamás.

 

Az SZTE TTIK 2013. december 6-i programjaival kapcsolatos, részletes információk a TTIK honlapján és az SZTE TTIK Facebook-oldalán érhetőek el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.