SZTE Info

Győzelemmel búcsúztatták az évet női vízilabdásaink

Megszerezte idénybeli második bajnoki győzelmét a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata az OB I 7. fordulójában. Lakó Gábor tanítványai az Angyalföldi Sportiskola együttesét győzték le hazai medencében 14-8-ra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Tisza-parti alakulat – a várakozásoknak megfelelően – már a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést, és az első perctől fogva látszott, hogy a vendégeknek csak epizódszerep jut majd. A jól kezdő szegedi a lányok az első negyed végére 5-2-es előnyre tettek szert.

A folytatásban sem hagyott alább a hazaiak lendülete. A vendéggárda egyszerűen képtelen volt mit kezdeni a szegediek energikus játékával. A Lakó Gábor vezette csapat különösen emberelőnyben tündökölt: szebbnél-szebb előnyös gólokat lőtt, ami azt eredményezte, hogy a nagyszünetre 4 gólos szegedi előnnyel vonulhattak a mérkőző felek.

A folytatásban sem változott számottevően a játék képe: az angyalföldiek futottak az eredmény után, míg az egyetemisták magabiztos pólót bemutatva tovább növelték az előnyüket. Érdekesség, hogy a második félidőben egyetlen kiállítást sem láthatott a közönség.

Végül a szegedi lányok magabiztos játékot bemutatva – egyben pazar kapusteljesítményt felvonultatva – 14-8-ra lépték le a végig szívósan küzdő ellenfelüket.

Ezzel véget az együttes számára az idei meccsek sora. Legközelebb február 8-án szállnak vízbe a lányok. Akkor hazai medencében a Dunaújvárost látja vendégül a Tisza-parti alakulat.

 

Női vízilabda OB I 7. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem-Angyalföldi Sportiskola 14-8 (5-2, 3-2, 2-2, 4-2). Szeged, SZUE, 50 néző. Vezette: Pásztor, László.

Szeged: TÓTH E.- Lengyel Dominika 1/1, DALMÁDY P. 3, DALMÁDY SZ. 3/1, Miklós, Árkosy 2, LENGYEL DOROTTYA 4. Csere: Lengyel Anett 1, Doktor, Kecskés, Balogh E. , Kocsis, Lázár. Vezetőedző: Lakó Gábor.

ASI: Menczinger - Török 1/1, Szilvási, Gabula, Gazdag 1, PORVAY 3, IPACS 3. Csere: Molnár Zs.(kapus), Palotás, Kerekes, Herczeg, Bodócs, Sajben. Vezetőedző: Sárközi László.

Gól emberelőnyből: 9/6, ill. 3/0

Gól ötméteresből: 2/2, ill. 1/1

 

Lakó Gábor: „Az eredmény szempontjából sima meccset játszottunk, de még könnyebb lehetett volna. A góllövés öröme nagyon motiválta a lányokat, de néha ebbe hibák csúsztak, kapufák, blokkok. De végre olyan meccset játszhattunk, ahol mi diktáltuk a tempót, és gyorsan játszottunk.”

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.