SZTE Info

Győzelemmel búcsúztatták az évet női vízilabdásaink

Megszerezte idénybeli második bajnoki győzelmét a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata az OB I 7. fordulójában. Lakó Gábor tanítványai az Angyalföldi Sportiskola együttesét győzték le hazai medencében 14-8-ra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Tisza-parti alakulat – a várakozásoknak megfelelően – már a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést, és az első perctől fogva látszott, hogy a vendégeknek csak epizódszerep jut majd. A jól kezdő szegedi a lányok az első negyed végére 5-2-es előnyre tettek szert.

A folytatásban sem hagyott alább a hazaiak lendülete. A vendéggárda egyszerűen képtelen volt mit kezdeni a szegediek energikus játékával. A Lakó Gábor vezette csapat különösen emberelőnyben tündökölt: szebbnél-szebb előnyös gólokat lőtt, ami azt eredményezte, hogy a nagyszünetre 4 gólos szegedi előnnyel vonulhattak a mérkőző felek.

A folytatásban sem változott számottevően a játék képe: az angyalföldiek futottak az eredmény után, míg az egyetemisták magabiztos pólót bemutatva tovább növelték az előnyüket. Érdekesség, hogy a második félidőben egyetlen kiállítást sem láthatott a közönség.

Végül a szegedi lányok magabiztos játékot bemutatva – egyben pazar kapusteljesítményt felvonultatva – 14-8-ra lépték le a végig szívósan küzdő ellenfelüket.

Ezzel véget az együttes számára az idei meccsek sora. Legközelebb február 8-án szállnak vízbe a lányok. Akkor hazai medencében a Dunaújvárost látja vendégül a Tisza-parti alakulat.

 

Női vízilabda OB I 7. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem-Angyalföldi Sportiskola 14-8 (5-2, 3-2, 2-2, 4-2). Szeged, SZUE, 50 néző. Vezette: Pásztor, László.

Szeged: TÓTH E.- Lengyel Dominika 1/1, DALMÁDY P. 3, DALMÁDY SZ. 3/1, Miklós, Árkosy 2, LENGYEL DOROTTYA 4. Csere: Lengyel Anett 1, Doktor, Kecskés, Balogh E. , Kocsis, Lázár. Vezetőedző: Lakó Gábor.

ASI: Menczinger - Török 1/1, Szilvási, Gabula, Gazdag 1, PORVAY 3, IPACS 3. Csere: Molnár Zs.(kapus), Palotás, Kerekes, Herczeg, Bodócs, Sajben. Vezetőedző: Sárközi László.

Gól emberelőnyből: 9/6, ill. 3/0

Gól ötméteresből: 2/2, ill. 1/1

 

Lakó Gábor: „Az eredmény szempontjából sima meccset játszottunk, de még könnyebb lehetett volna. A góllövés öröme nagyon motiválta a lányokat, de néha ebbe hibák csúsztak, kapufák, blokkok. De végre olyan meccset játszhattunk, ahol mi diktáltuk a tempót, és gyorsan játszottunk.”

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 17.
  13:00 - 16:30
  Az új évben is folytatódik a Mentor(h)áló Klub – ismét vadonatúj programmal várják az érdeklődőket! A klubfoglalkozás alkalmával a vendégek részt vehetnek a Lehet egy lappal több? c. játékos matematikai program bemutatásán – a foglalkozás szervezője a Mentor(h)áló egyik legaktívabb köznevelési partnerintézménye, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola! A foglalkozáson való részvétel továbbra is ingyenes. További információ:http://www.jgypk.hu/mentorhalo/lehet-egy-lappal-tobb/
 • január 17.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségeket bemutató sorozat főszereplője: Paluch-Kujáni Yvett. Az SZTE Bölcsészettudományi Kar régészhallgatójának érdeklődése igen szerteágazó: az ásatásokon és a kutatómunkában az ókori barbár népek hitvilágát és gazdálkodását kutatja a Kárpát-medencében és a keleti területeken egyaránt. A Sófi-ösztöndíjas fiatallal Szalay István matematikus (SZTE JGYPK), a Közéleti Kávéház Egyesület kuratóriumi elnöke beszélget.
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018