Bezár

Hírarchívum

Győzelemmel búcsúztatták az évet női vízilabdásaink

Győzelemmel búcsúztatták az évet női vízilabdásaink

2013. december 02.
2 perc

Megszerezte idénybeli második bajnoki győzelmét a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata az OB I 7. fordulójában. Lakó Gábor tanítványai az Angyalföldi Sportiskola együttesét győzték le hazai medencében 14-8-ra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Tisza-parti alakulat – a várakozásoknak megfelelően – már a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést, és az első perctől fogva látszott, hogy a vendégeknek csak epizódszerep jut majd. A jól kezdő szegedi a lányok az első negyed végére 5-2-es előnyre tettek szert.

A folytatásban sem hagyott alább a hazaiak lendülete. A vendéggárda egyszerűen képtelen volt mit kezdeni a szegediek energikus játékával. A Lakó Gábor vezette csapat különösen emberelőnyben tündökölt: szebbnél-szebb előnyös gólokat lőtt, ami azt eredményezte, hogy a nagyszünetre 4 gólos szegedi előnnyel vonulhattak a mérkőző felek.

A folytatásban sem változott számottevően a játék képe: az angyalföldiek futottak az eredmény után, míg az egyetemisták magabiztos pólót bemutatva tovább növelték az előnyüket. Érdekesség, hogy a második félidőben egyetlen kiállítást sem láthatott a közönség.

Végül a szegedi lányok magabiztos játékot bemutatva – egyben pazar kapusteljesítményt felvonultatva – 14-8-ra lépték le a végig szívósan küzdő ellenfelüket.

Ezzel véget az együttes számára az idei meccsek sora. Legközelebb február 8-án szállnak vízbe a lányok. Akkor hazai medencében a Dunaújvárost látja vendégül a Tisza-parti alakulat.

 

Női vízilabda OB I 7. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem-Angyalföldi Sportiskola 14-8 (5-2, 3-2, 2-2, 4-2). Szeged, SZUE, 50 néző. Vezette: Pásztor, László.

Szeged: TÓTH E.- Lengyel Dominika 1/1, DALMÁDY P. 3, DALMÁDY SZ. 3/1, Miklós, Árkosy 2, LENGYEL DOROTTYA 4. Csere: Lengyel Anett 1, Doktor, Kecskés, Balogh E. , Kocsis, Lázár. Vezetőedző: Lakó Gábor.

ASI: Menczinger - Török 1/1, Szilvási, Gabula, Gazdag 1, PORVAY 3, IPACS 3. Csere: Molnár Zs.(kapus), Palotás, Kerekes, Herczeg, Bodócs, Sajben. Vezetőedző: Sárközi László.

Gól emberelőnyből: 9/6, ill. 3/0

Gól ötméteresből: 2/2, ill. 1/1

 

Lakó Gábor: „Az eredmény szempontjából sima meccset játszottunk, de még könnyebb lehetett volna. A góllövés öröme nagyon motiválta a lányokat, de néha ebbe hibák csúsztak, kapufák, blokkok. De végre olyan meccset játszhattunk, ahol mi diktáltuk a tempót, és gyorsan játszottunk.”

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek