SZTE Info

Innováció a karácsonyi ünnepkörben

Az SZTE Innovációs Klub december 9-én rendezi meg a JATE Klubban soron következő klubestjét, amelynek témája: Innováció a karácsonyi ünnepkörben – Ajándékozási szokások és innovatív játékok a fa alatt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A karácsonyi hangulat az SZTE Innovációs Klubját is megérinti, az év utolsó klubestjén számos meglepetéssel készülünk lelkes érdeklődőink és klubtagjaink számára. Az est során különleges ajándékozási szokásokat lehet megismerni, illetve arra keressük a választ, hogy a játékgyártók milyen innovatív megoldásokkal próbálják évről-évre megújítani a karácsonyi választékot. Gyöngyösi Gábor, a játékgyártók és –forgalmazók szemszögéből osztja meg tapasztalatait az érdeklődőkkel, míg Dr. Frauhammer Krisztina néprajzkutatóként mutatja be a karácsonyi szokások sajátosságait. IDE kattintva regisztrálhat az eseményre.

 

frauhammer_krisztinaDr. Frauhammer Krisztina

MTA-SZTE Vallási Kultúrakutató Csoport kutatója

Szegeden, a Juhász Gyula Főiskolán szerzett német tanári diplomát, majd 2009-ben szerzett PhD fokozatot az ELTE-Európai Ethnológia Doktori Programján. Családi gyökerei, illetve tanulmányai során szerzett meghatározó élmények vezették néprajzkutatói pályára, a vallási kultúra kutatásához. Ezen belül a szakrális kommunikáció legkülönfélébb jelenségei (égbe írott levelek, imacédulák és imakönyvek, mirákulumok, votív graffitik), a virtuális kultuszhelyek, az alfabetizáció és vallás témakörében végzett és végez kutatásokat.


Gyöngyösi Gábor

gyongyosi_gaborPiatnik Budapest Kft. ügyvezető igazgatója

A Piatnik magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatójaként közel10 éves tapasztalattal rendelkezik játékok forgalmazása és vásárlói szokások területén. Az 1824-ben alapított kártyakészítő műhely mára Európa egyik legjelentősebb kártyagyárává fejlődött. A Piatnik Budapest Kft. az anyavállalat világhírű játékkártyái, társasjátékai, valamint puzzle-jei mellett, számos német, finn, olasz, svájci és izraeli játékgyártó termékeivel bővíti ki a közel 2000 terméket számláló kínálatát. A termékválaszték folyamatos megújítása és a vásárlói igényekhez igazítása eredményeként a vállalat jelenleg több, mint 50%-os piaci részesedéssel rendelkezik a társasjátékok és kártyajátékok piacán.

 

Időpont: 2013. december 09. hétfő, 18 óra

Helyszín: JATE Klub nagyterem (Szeged, Dugonics tér 13).

Az eseményen való részvétel ingyenes, de a hely befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő oldalon lehet:

www.u-szeged.hu/innovaciosklubest

 

Az est házigazdái: Dr. Buzás Norbert, SZTE kutatás-fejlesztési és innovációs igazgató és Dr. Kapás Ferenc, NOS Kft. ügyvezető

 

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.