SZTE Info

Innováció a karácsonyi ünnepkörben

Az SZTE Innovációs Klub december 9-én rendezi meg a JATE Klubban soron következő klubestjét, amelynek témája: Innováció a karácsonyi ünnepkörben – Ajándékozási szokások és innovatív játékok a fa alatt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A karácsonyi hangulat az SZTE Innovációs Klubját is megérinti, az év utolsó klubestjén számos meglepetéssel készülünk lelkes érdeklődőink és klubtagjaink számára. Az est során különleges ajándékozási szokásokat lehet megismerni, illetve arra keressük a választ, hogy a játékgyártók milyen innovatív megoldásokkal próbálják évről-évre megújítani a karácsonyi választékot. Gyöngyösi Gábor, a játékgyártók és –forgalmazók szemszögéből osztja meg tapasztalatait az érdeklődőkkel, míg Dr. Frauhammer Krisztina néprajzkutatóként mutatja be a karácsonyi szokások sajátosságait. IDE kattintva regisztrálhat az eseményre.

 

frauhammer_krisztinaDr. Frauhammer Krisztina

MTA-SZTE Vallási Kultúrakutató Csoport kutatója

Szegeden, a Juhász Gyula Főiskolán szerzett német tanári diplomát, majd 2009-ben szerzett PhD fokozatot az ELTE-Európai Ethnológia Doktori Programján. Családi gyökerei, illetve tanulmányai során szerzett meghatározó élmények vezették néprajzkutatói pályára, a vallási kultúra kutatásához. Ezen belül a szakrális kommunikáció legkülönfélébb jelenségei (égbe írott levelek, imacédulák és imakönyvek, mirákulumok, votív graffitik), a virtuális kultuszhelyek, az alfabetizáció és vallás témakörében végzett és végez kutatásokat.


Gyöngyösi Gábor

gyongyosi_gaborPiatnik Budapest Kft. ügyvezető igazgatója

A Piatnik magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatójaként közel10 éves tapasztalattal rendelkezik játékok forgalmazása és vásárlói szokások területén. Az 1824-ben alapított kártyakészítő műhely mára Európa egyik legjelentősebb kártyagyárává fejlődött. A Piatnik Budapest Kft. az anyavállalat világhírű játékkártyái, társasjátékai, valamint puzzle-jei mellett, számos német, finn, olasz, svájci és izraeli játékgyártó termékeivel bővíti ki a közel 2000 terméket számláló kínálatát. A termékválaszték folyamatos megújítása és a vásárlói igényekhez igazítása eredményeként a vállalat jelenleg több, mint 50%-os piaci részesedéssel rendelkezik a társasjátékok és kártyajátékok piacán.

 

Időpont: 2013. december 09. hétfő, 18 óra

Helyszín: JATE Klub nagyterem (Szeged, Dugonics tér 13).

Az eseményen való részvétel ingyenes, de a hely befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő oldalon lehet:

www.u-szeged.hu/innovaciosklubest

 

Az est házigazdái: Dr. Buzás Norbert, SZTE kutatás-fejlesztési és innovációs igazgató és Dr. Kapás Ferenc, NOS Kft. ügyvezető

 

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.