SZTE Info

Kosárlabda: nehézzé tette magának a meccset a Szedeák

A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata nehéz mérkőzésen csikarta ki újabb győzelmét az alapszakasz 12. fordulójában. Bonifert Domonkos legényei a végig szívósan küzdő Pécs gárdáját fektették két vállra hazai környezetben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Pécs kezdte jobban a szegedi mérkőzést, Kovács Péter, Nagy Krisztián és Anthony Nelson pontjaira alapozva szinte végig vezettek az első negyed folyamán. Ennek ellenére nem tudtak masszív előnyt kiépíteni a látogatók, hiszen a hazaiak szívósan tapadtak rájuk Jonathan Levy és Jerrell Williams kosarainak köszönhetően. A felvonás hajráját a Tisza-parti csapat bírta jobban, s Kiss Zsolt káprázatos triplájának is köszönhetően 4 pontos szegedi előnnyel zárult az első negyed (24-20).

A folytatásban rendkívül pontatlan játék bontakozott ki. Mindkét csapat rengeteg hibával kosárlabdázott, s továbbra is a légiósok pontjai tolták előre az együttesek szekerét. Úgy tűnt, a szegediek el tudnak lépni a pécsiektől, de pontatlan játékuk miatt ez a kísérletük újra és újra meghiúsult a második negyedben. A félidőben 39-37 volt az állás a hazai gárda javára.

A második játékrész Csorvási Levente kosaraival indult, aki rövid időn 6 pontot rámolt be a pécsiek gyűrűjébe. Ennek és Williams kosarainak köszönhetően a Szedeák-előny 8 pontra duzzadt a harmadik negyed közepére. Ekkor a vendégek mestere, Csirke Ferenc időt kért, hogy rendet tegyen játékosai fejében. Kezdetben úgy tűnt, hogy használt az időkérés, ugyanis a pécsiek hárompontosaiknak köszönhetően megkezdték a felzárkózást. Ez a feltámadás azonban kérészéletűnek bizonyult: a Szedeák keményített a védekezésén, támadásban pedig Levy, Williams és Vida pontjainak köszönhetően magabiztos, 16 pontos előnyre tett szert a negyed végére (67-51).

Az utolsó negyed elején tovább nőtt a két csapat közti differencia: a végig parádésan kosarazó Williams és Wirth kosaraival 20 pontosra hízott a hazai fór (71-51). Ekkor benne volt a levegőben egy kiütéses győzelem lehetősége is. Azonban a szegediek túl korán hitték el, hogy megvan a meccs: a Pécs huszáros hajrát indított hátránya ledolgozása érdekében, és számolatlanul szórta a kosarakat. Halász, Somogyfoki és Budimir pontjaival 9 pontra olvadt az egyetemisták előnye. Ezt a nagy ütemű felzárkózást ha megállítani teljes mértékben nem is tudták a szegediek, legalább 6 pontnál közelebb nem engedték ellenfelüket. Ebben nagy szerepe volt Jono Levynek, aki sordöntő pillanatokban dobott két triplát a végjátékban. Végül a Szedeák nyögvenyelős játékkal 90-84-es győzelmet aratott a végig jól küzdő pécsi gárda ellen.

 

Férfi kosárlabda NB I 12. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Pécsi VSK PANNONPOWER 90-84 (24-20, 15-17, 28-14, 23-33). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Földházi, Balog, Sallai.

Szedeák: Jereminov 10/3, LEVY 23/9, Horváth Á. 3/3, WILLIAMS 28/3, Csorvási L. 13. Csere: Csorvási M. 4, Kiss Zs. 3/3, Vida 2, Wirth 4. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Pécs: NELSON 24/9, Kovács P. 13/3, Csabay 9/9, Budimir 12/6, Bödör. Csere: Nagy K. 4, Halász 7, Somogyfoki 7/3, Bíró 8/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Kipontozódott: Csorvási L., illetve Somogyfoki (mindkettő 40')

 

Bonifert Domonkos: „A negyedik negyed elején 20 pontos vezetésünknél, buta hibákkal tettük szorossá a mérkőzést, de a kötelező győzelmek mindig nehezen születnek.”

 

SZTEinfo

Forrás: SZEGEDma.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.