SZTE Info

Kreatív ajándékkészítés az SZTE-n

A közelgő ünnepekre való tekintettel az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ december 4-én ajándékkészítő foglalkozással várja a hallgatókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Egyre közeledik a karácsony, és híján vagy a jó ajándékötleteknek? Ne izgulj, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ csapata, a Kortárs Aid segít! A Kreatív Kör következő foglalkozásán ugyanis díszes mécses tartók készítésére nyílik lehetőség, méghozzá befőttesüvegekből. Az se baj, ha nem nyerték el a tetszésed a gyertyák és mécsesek, a Kreatív Kör a jó hangulatáról és a remek ötletekről híres, így biztos rád talál az ihlet. Ahogy az elmúlt években is, a havonta jelentkező Kreatív Kör nemcsak kreatív környezetet és kikapcsolódási lehetőséget nyújt a ZH-időszakban, de közösségi élményt is jelent, teret adva az ismerkedésnek vagy egy jó beszélgetésnek.

 

A foglalkozás az SZTE hallgatóinak ingyenes, így minden kar hallgatóit szívesen látja a Kortárs Aid. Ha csak lazítanál egyet a vizsgaidőszak előtt, szeretnél egy jót beszélgetni, vagy meglepnéd a rokonságot kézi készítésű ajándékokkal, tudod, hol a helyed!

 

Időpont: december 4. (szerda), 14-18 óra között

Helyszín: az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja (Szeged, Vitéz utca 17.)

További információ:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 16.
  09:00 - 19:00
  Tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia Központja 2018. július 16-tól augusztus 10-ig.
 • augusztus 26. 08:00 - 30. 16:00
 • augusztus 27.
  11:00 - 19:00
  A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány 2018. augusztus 27-29. között rendezi meg „Az Újszövetség hellén és júdaista háttere” című konferenciáját, mely az újszövetségi szerzők szövegeiben fellelhető különböző ókori témák és műfajok a Biblia szövegére gyakorolt hatását vizsgálja. Ebben a tárgyban átfogó konferenciát eddig nem rendeztek Magyarországon úgy, hogy arra egyszerre hívtak volna meg biblikusokat és hellenizmus szakértőket. Az előadások célja a keresztény és a nem keresztény szövegek viszonyának elemzése, nyelve pedig magyar, német és angol.
 • szeptember 10.
  18:00 - 20:00
  A folyamat: a nyolcezresek csúcsára vezető út - Klein Dávid előadása
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Velünk élő robotok - a technológia hatása mindennapjainkra