SZTE Info

Kurzuskonferenciát rendez az ETSZK

2013. december 16-án kurzuskonferenciát rendez az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar (ETSZK). A programot a kar Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszéke szervezi.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem ETSZK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék gondozásában minden tanévben kötelező tantárgyelemként jelenik meg a „Szociális csoportmunka módszertana”. A kurzust az SZTE ETSZK szociális munka alapszakos és az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar szociálpedagógus szakos hallgatói veszik fel.

A szociális ágazatban megjelenő csoportok kialakulásáról, működéséről, a csoportvezetésről, a csoportok típusairól szóló elméleti ismeretek elsajátítása mellett, a diákoknak számot kell adniuk készségeik fejlődéséről is. A tantárgyhoz kapcsolódó gyakorlati kurzuson a hallgatók 4-6 fős kiscsoportban, társadalmilag hasznos, aktuális szociális problémára reflektáló akció megtervezését és végrehajtását kapják félévzáró feladatként. Ennek megoldására készülve nemcsak a programok tervezése, szervezése területén fejlődnek, hanem – az oktatók támogatásának köszönhetően – tapasztalatot szereznek a team munkában megélt élmények tudatosításában is. Tevékenységükről, a megvalósított társadalmi akcióról, illetve a csoporton belüli együttműködés folyamatáról, dinamikájáról videofilmmel társított prezentációt készítenek.

Az SZTE ETSZK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszéken már hagyománnyá vált, hogy az elkészített előadásokat a hallgatók kurzuskonferencián mutatják be. A prezentáció a gyakorlati óra értékeléséhez járul hozzá.

 

A kurzuskonferencia idei időpontja: 2013. december 16. (hétfő) 9-13 óra, a helyszíne: az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar B-épülete (Szeged, Bal fasor 39-45.). Minden érdeklődőt várnak. További információért kereshető: Héderné Berta Edina általános dékánhelyettes, Laukó Gábor tanszékvezető helyettes a 62/545-150 számú telefonon is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 23.
  10:00 - 12:30
  Prof. Dr. Borbás Anikó (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) Gyökös tioladdíciók telítetlen szénhidrátokon címmel és Prof. Dr. Herczegh Pál (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) előadása A teikoplanin származékoktól a triciklánókig: a közelmúlt terméséből címmel a SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszerkémiai és Gyógyszeranalitikai Munkabizottság, valamint az SZTE Gyógyszerkémiai Intézet programja.
 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/