SZTE Info

Sima Szedeák-vereség jótékonyság akció kíséretében

Szabó Gábor, a szegedi egyetem rektora is ajándékot adott át az ÁGOTA Alapítvány gyermekeinek a Szedeák – Sopron bajnoki kosármeccs szünetében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Rosszul kezdte a december 6-i mérkőzést a szegedi alakulat: a Sopron Takács Norbert két triplájával és Filip Barovic duplájával pillanatok alatt 8-0-s előnyre tett szert. A hazaiaknál egyedül Jonathan Levy tudott az első percekben a gyűrűbe találni, a vendégeknél ugyanakkor beszállt a pontgyártásba Takács mellé Dontay Thomas és Dénes Gábor is. Rendkívül jól sültek a soproniak kinti dobásai: az első negyedben ötből öt tripla hullott be a hazaiak gyűrűjébe, aminek köszönhetően a látogatók masszív előnyre tettek szert a felvonás végére. A Tisza-parti gárda csak vergődött, s ennek 17 pontos hátrány lett az eredménye (14-31).

BC5K7601_szteA második negyedre némiképp összeszedte magát a Szedeák, és két hárompontosnak köszönhetően egy kicsit közelebb tudott kerülni a soproniakhoz. A vendégek játéka az első játékrészben mutatotthoz képest ugyan visszaesett, de Kiss Zsolték még így sem tudtak számottevően közelebb lopózni hozzájuk. Olyannyira nem, hogy a második felvonás közepére Thomasék előnye már 20 pontosra duzzadt. A szünet előtt azonban sikerült megráznia magát a Szegednek: 21-39-ről 30-39-re zárkózott fel. Ez elsősorban a feljavuló palánk alatti játéknak volt betudható. A szünetben ennek ellenére is 30-43 volt az állás a Sopron javára.

Fordulás után ott folytatta a hazai csapat, ahol abbahagyta az első félidő végén: szép támadásokat vezetve felkapaszkodott tíz egységre, és ezt egy jó ideig tudta is tartani. Sőt mi több, Jerrell Williams két gyors hármasának köszönhetően feljöttek hat pontra az egyetemisták (42-48). Ekkor azonban időt kért Sabáli Balázs, a vendégek mestere, aki gyorsan rendet tett játékosai fejében. Ezután az ellenfél megrázta magát, és a negyed végére visszaállt a 10 pontos differencia.

Az utolsó negyedben a hazaiak ugyan mindent megtettek azért, hogy közelebb kerüljenek a vendégcsapathoz, de próbálkozásuk nem járt sikerrel. Elszórakozták a lehetőségeiket túl korán, amit a soproniak könyörtelenül kihasználtak: gyors indításokból szerzett kosarakkal demoralizálták a végére széteső játékot produkáló Bonifert-legénységet. Ezzel érdemileg el is dőlt a találkozó. A Sopron végigvezetve, magabiztos játékkal, megérdemelt 86-65-ös győzelmet aratott az újszegedi sportcsarnokban a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen.

A bajnoki mérkőzés nagyszünetében ajándékokat adtak át az ÁGOTA Alapítvány állami gondozott gyermekeinek, akik egyébként ingyen tekinthették meg a meccset. A SZEGEDma.hu hírportál által szervezett jótékonysági akció ajándékozói között ott volt Szabó Gábor akadémikus, az együttes egyik névadója, a Szegedi Tudományegyetem rektora is.

 

szedeak
További képek itt megtekinthetők

 

Férfi kosárlabda NB I/A csoport 11. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák- Sopron KC 65-86 (14-31, 16-12, 19-16, 16-27)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 700 néző

Vezette: Vígh, Pozsonyi, Minár

Szedeák: Jereminov 5/3, Levy 15, Horváth Á. 6, WILLIAMS 20/6, Csorvási M. 8. Csere: Csorvási L. 6, Kiss Zs. 3/3, Vida 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Sopron: THOMAS 23/6, Thompson 2, Dénes 8/6, Takács 6/6, BAROVIC 17. Csere: Tóth G. 4, Ruják 16/6, Molnár A. 5/3, Trepák, Bus 3/3, Molnár M. 2, Török. Vezetőedző: Sabáli Balázs

Kipontozódott: Williams 39. perc

 

Bonifert Domonkos: „Egynegyednyi előnyt adtunk a Sopronnak, a folyamatos kapaszkodás sok energiánkat felemésztette. Csak időnként tudtunk közel kerülni ellenfelünkhöz.”

 

Forrás és fotó: SZEGEDma.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.