SZTE Info

Sima Szedeák-vereség jótékonyság akció kíséretében

Szabó Gábor, a szegedi egyetem rektora is ajándékot adott át az ÁGOTA Alapítvány gyermekeinek a Szedeák – Sopron bajnoki kosármeccs szünetében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Rosszul kezdte a december 6-i mérkőzést a szegedi alakulat: a Sopron Takács Norbert két triplájával és Filip Barovic duplájával pillanatok alatt 8-0-s előnyre tett szert. A hazaiaknál egyedül Jonathan Levy tudott az első percekben a gyűrűbe találni, a vendégeknél ugyanakkor beszállt a pontgyártásba Takács mellé Dontay Thomas és Dénes Gábor is. Rendkívül jól sültek a soproniak kinti dobásai: az első negyedben ötből öt tripla hullott be a hazaiak gyűrűjébe, aminek köszönhetően a látogatók masszív előnyre tettek szert a felvonás végére. A Tisza-parti gárda csak vergődött, s ennek 17 pontos hátrány lett az eredménye (14-31).

BC5K7601_szteA második negyedre némiképp összeszedte magát a Szedeák, és két hárompontosnak köszönhetően egy kicsit közelebb tudott kerülni a soproniakhoz. A vendégek játéka az első játékrészben mutatotthoz képest ugyan visszaesett, de Kiss Zsolték még így sem tudtak számottevően közelebb lopózni hozzájuk. Olyannyira nem, hogy a második felvonás közepére Thomasék előnye már 20 pontosra duzzadt. A szünet előtt azonban sikerült megráznia magát a Szegednek: 21-39-ről 30-39-re zárkózott fel. Ez elsősorban a feljavuló palánk alatti játéknak volt betudható. A szünetben ennek ellenére is 30-43 volt az állás a Sopron javára.

Fordulás után ott folytatta a hazai csapat, ahol abbahagyta az első félidő végén: szép támadásokat vezetve felkapaszkodott tíz egységre, és ezt egy jó ideig tudta is tartani. Sőt mi több, Jerrell Williams két gyors hármasának köszönhetően feljöttek hat pontra az egyetemisták (42-48). Ekkor azonban időt kért Sabáli Balázs, a vendégek mestere, aki gyorsan rendet tett játékosai fejében. Ezután az ellenfél megrázta magát, és a negyed végére visszaállt a 10 pontos differencia.

Az utolsó negyedben a hazaiak ugyan mindent megtettek azért, hogy közelebb kerüljenek a vendégcsapathoz, de próbálkozásuk nem járt sikerrel. Elszórakozták a lehetőségeiket túl korán, amit a soproniak könyörtelenül kihasználtak: gyors indításokból szerzett kosarakkal demoralizálták a végére széteső játékot produkáló Bonifert-legénységet. Ezzel érdemileg el is dőlt a találkozó. A Sopron végigvezetve, magabiztos játékkal, megérdemelt 86-65-ös győzelmet aratott az újszegedi sportcsarnokban a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen.

A bajnoki mérkőzés nagyszünetében ajándékokat adtak át az ÁGOTA Alapítvány állami gondozott gyermekeinek, akik egyébként ingyen tekinthették meg a meccset. A SZEGEDma.hu hírportál által szervezett jótékonysági akció ajándékozói között ott volt Szabó Gábor akadémikus, az együttes egyik névadója, a Szegedi Tudományegyetem rektora is.

 

szedeak
További képek itt megtekinthetők

 

Férfi kosárlabda NB I/A csoport 11. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák- Sopron KC 65-86 (14-31, 16-12, 19-16, 16-27)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 700 néző

Vezette: Vígh, Pozsonyi, Minár

Szedeák: Jereminov 5/3, Levy 15, Horváth Á. 6, WILLIAMS 20/6, Csorvási M. 8. Csere: Csorvási L. 6, Kiss Zs. 3/3, Vida 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Sopron: THOMAS 23/6, Thompson 2, Dénes 8/6, Takács 6/6, BAROVIC 17. Csere: Tóth G. 4, Ruják 16/6, Molnár A. 5/3, Trepák, Bus 3/3, Molnár M. 2, Török. Vezetőedző: Sabáli Balázs

Kipontozódott: Williams 39. perc

 

Bonifert Domonkos: „Egynegyednyi előnyt adtunk a Sopronnak, a folyamatos kapaszkodás sok energiánkat felemésztette. Csak időnként tudtunk közel kerülni ellenfelünkhöz.”

 

Forrás és fotó: SZEGEDma.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. január 19.

_MG_8971

Javított kiválósága számarányain a Szegedi Tudományegyetem: a 2016-os adatokhoz képest száznál is több, 2017-ben összesen 225 tehetséges egyetemista, doktorandusz és ifjú oktató nyerte el az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíját. A sikeres ifjú kutatók közül az Újvidékről az SZTE doktori iskolájába érkező Kartali Tündét kértük villáminterjúra.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 20.
  11:00 - 17:00
 • március 20.
  16:30 - 18:00
 • március 20.
  17:30 - 19:00
  Az SZTE Mentor(h)áló és az Agóra közös "vetítős" sorozatának vendége: Cseh Attila, az SZTE JGYPK Kulturális Irodájának vezetője, aki civilben búvároktató és búvárfilmes szakember. A többszörös filmfesztivál győztes Cseh Attila a víz alatti filmezés és fotózás rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Ingyenes regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnXt2yTeaBdYVzMg3UbVNtPURSRoS9le9qw4rf08UzIjc7yg/viewform
 • március 20.
  18:00 - 20:00
  Az előadó: Prof. Dr. Tristan Thielmann; University of Siegen, Science & Technology Studies. Az előadó előadásáról: "... From a genealogical perspective and by referring to W.J.T. Mitchell, operative images are inevitably redirected to the history and anthropology of the image. Although, for instance, augmented reality navigation using smart phones or smart glasses appear at first glance to be something completely new, they are in fact based on a very old cultural technique. Virtual travel through pre-recorded spaces can look back at least to the year 1905, when the first attempt at capturing residential streets of select routes in photographs took place. The idea was to make them available as ‘photo-auto guides’, with superimposed textual and pictographic route instructions. Moreover, these guides were designed as ‘social media’, with empty lines under each photograph allowing the preservation of photo-related memories. The navigation instructions were layered within a series of photographs, as if arrows had been drawn in the dust of the streets..."