Bezár

Hírarchívum

A stroke utáni nyelvi rehabilitációért

A stroke utáni nyelvi rehabilitációért

2013. december 11.
1 perc

Az SZTE Fejlődéses és Neuropragmatikai Kutatócsoportja, valamint a Neurológia Klinika együttműködésében olyan, Magyarországon új eljárást dolgoztak ki, mellyel hatékonyabban fejleszthetővé válhat a stroke utáni nyelvi rehabilitáció.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A stroke utáni nyelvi rehabilitációt szolgáló új módszer a hazai ellátórendszer igényeihez alkalmazkodva igyekszik nyelvi fejlesztést kínálni a beszédzavaros, vagyis afáziás személyeknek. Ennek a Szegedi Tudományegyetemen kifejlesztett módszernek a legfontosabb ismérve az, hogy rövid idő alatt, de nagy óraszámban ad lehetőséget csoportos foglalkozás keretében az intenzív gyakorlatoknak.

 

Az eljárás elméleti és módszertani hátteréről az Országos Rehabilitációs és Fizikális Medicina Magyarországi Társaságának klinikai logopédus szekciót megalakító rendezvényén tartottak előadást a módszer hazai változatának kidolgozói az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben.

A nyelvi rehabilitáció fejlesztése jelenleg a Nemzeti Kiválóság Program TÁMOP-4.2.4.a/2-11/1-2012-0001. számú projektjében folyik.

SZTEinfo




uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek