SZTE Info

SZTE-s sportoló is éremért küzd a téli Universiadén

Az olaszországi Trentóban 2013. december 11. és 21. között zajló 26. téli Universiadén a magyar küldöttség tagja a rövidpályás gyorskorcsolyázó Lajtos Szandra, az SZTE JGYPK hallgatója is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

December 11-én az ünnepélyes megnyitóval kezdődött, és tizenegy napig tart a 26. téli Universiade Trentóban. Ez az egyetemista-főiskolás sportolók második legnagyobb világeseménye a nyári Universiade után, ezúttal 12 sportágban mintegy 2500 versenyző méri össze tudását. Magyarországot tizenhét fős csapat képviseli, sportolóink közül sokan a 2014. februári téli olimpián is ott lesznek Szocsiban, így fontos felkészülési állomás számukra ez az Universiade. A mieink hosszú- és rövidpályás gyorskorcsolyában, jégtáncban, alpesi síben, freestyle síben és freestyle snowboardban bizonyíthatnak.

 

A tizenhét fős nemzeti küldöttségünknek tagja a Szegedi Korcsolyázó Egyesület 27 esztendős kiválósága, Lajtos Szandra is. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rekreációszervezés és egészségfejlesztés szak végzős hallgatója a rövidpályás gyorskorcsolya egyik hazai kiválósága, korábban a magyar váltóval egy ezüst- és két bronzérmet szerzett már Európa-bajnokságokon, illetve 2011-ben a törökországi Erzurumban lebonyolított téli Universiadén is harmadik lett a váltóval, elnyerve a magyar rövidpályás gyorskorcsolya első Universiade-medálját. Lajtos Szandra korábban 2002-ben már téli olimpián is szerepelhetett Salt Lake Cityben, jelenleg pedig gőzerővel készül az oroszországi ötkarikás játékokra.

 

Trentóban a hölgyek december 18. és 20. között 500, 1000, 1500 méteren és 3000 méteres váltóban versengenek rövidpályás gyorskorcsolyában.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018
 • *
  január 18. 18:00 - február 18. 19:00
  A Magyar Kultúra napja alkalmából nyílik meg Árnyas Koppány festőművész tárlata. A fiatal alkotó a Szegedi Tudományegyetemen képi ábrázolás szakkal párhuzamosan végezte el a Tanító szakot, felsőfokú tanulmányait 2012-ben zárta. Börtönbe zárt perspektíva című tárlatát Pataki Ferenc festőművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A tárlatnyitón közreműködik hegedűjátékával Dudás Virág Ervin, az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatója.
 • január 21.
  10:00 - 14:00