SZTE Info

ZMK-s sikerek a Kadosa Pál-emlékversenyen

Nagy sikerrel szerepeltek a ZMK-s hallgatók a december 6-án és 7-én megrendezett Kadosa Pál Zongora Emlékversenyen Debrecenben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Zongora Tanszéke és a Conservatory Alapítvány Kadosa Pál elhunytának harmincadik évfordulója alkalmából zongoraversenyt hirdetett, melyen minden alapképzésben vagy mesterképzésben tanuló zongora szakos hallgató részt vehetett. Nevezni négy kategóriában lehetett egy Kadosa Pál-zongoraművel és egy szabadon választott eredeti zongoraművel. A verseny színvonalát a zsűri összetétele is jellemezte, melynek tagjai Ábrahám Mariann, Nádor György és Némethy Attila elismert zongoraművészek voltak.

A megmérettetésen nagy sikerrel szerepeltek a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar zongora szakos hallgatói. 1. kategóriában színvonalas előadásáért különdíjat kapott Rónai Csilla, felkészítő tanára Zsigmondné Pap Éva. Kiváló felkészültségéért 2. kategóriában 3. helyezést ért el Nemes Andrea, tanára Zsigmond Zoltán. 3. kategóriában különdíjat vehetett át Tóth Bernadett, felkészítő tanára Lucz Ilona.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *