Bezár

Hírarchívum

Borok tudósai, tudósok borai a Móra-múzeumban

Borok tudósai, tudósok borai a Móra-múzeumban

2013. november 04.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem bora is bemutatkozik november 23-án, a Móra Ferenc Múzeumban „A borok tudósai, a tudósok borai” című rendezvényen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A borok szerelmesei találkoznak a Móra Ferenc Múzeumban november 23-án (szombaton) 15 órától. A borok tudósai, tudósok borai címmel immár harmadik alkalommal rendezik meg a történelmi Magyarország borvidékeinek bemutatóját. Neves borászok és előadók vezetik be az érdeklődőket a borkultúra rejtelmeibe.

 

A már első alkalommal bemutatkozott Kaló Imre, Áts Károly, Balla Géza, Maurer Oszkár, Laposa Bence mellett az érdeklődők tavaly megismerhették Légli Géza, Horváth József /Ráspi/, Pápa Lajos, Koch Csaba, Riczu Tamás, Bárdos Tamás, Molnár Gábor, Babarczi Zsuzsanna és Szentpéteri Attila legszebb tételeit is.

 

A szervezők idén is készülnek néhány meglepetéssel: az említett borászatokon kívül bemutatkozik a villányi Vinatus Pincészet, melynek Cabernet Franc bora nemcsak a 45. Villányi Borversenyen kapott Nagy Aranyérmet, de ez évben a Szegedi Tudományegyetem saját bora is lett prémium kategóriában. Ezenkívül a résztvevők megismerhetnek még három új tehetséget is: a Linbrunn Pincészetet Villányból, a Schieber Pincét Szekszárdról és a Fabro Pincét Paksról.

 

A borok kóstolása mellet három előadást hallgathatnak meg a résztvevők:

 

1. Szőlészeti-borászati tradíciók a Kárpát-medencében – Mód László, Simon András (Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék)

 

2. Terra Hungarica Mesterkurzus (3000 Ft/fő) Kató András (Terroir Club) Meinklang Juhfark 2011, SomlóKirályudvar Furmint Sec 2011, TokajWassmann Pince Portugieser 2012, VillányKarner Gábor Vitézföld (Kékfrankos) 2009, MátraCsobánci Bormanufaktúra Gilgames (Syrah-Merlot) 2009, Badacsony

 

3. Borkóstolás mesterfokon – Mészáros Gabriella előadása (Dél-alföldi Borsuli)

 

Jegyek elővételben kaphatók az újszegedi Válogatás Borszaküzletben (Bérkert utca 37.). A belépők ára 7000 forint.

 

SZTEinfo

borok_tudosai_plakat

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek