Bezár

Hírarchívum

Elindult a Szegedi Tudományegyetem új hírportálja

Elindult a Szegedi Tudományegyetem új hírportálja

2013. november 06.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem a Magyar Tudomány Ünnepének novemberi programjaihoz kapcsolódva nyertes disszeminációs pályázatáról, illetve most induló hírportálja működéséről tartott sajtótájékoztatót november 6-án, az SZTE Rektori Hivatal épületében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

hirportal bemutato– November első hete hagyományosan a magyar tudományé. Ebben a kérdésben természetesen a Szegedi Tudományegyetemnek is nagy szerep jut – mondta el a november 6-i sajtótájékoztatón Pál József. Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese kifejtette, hogy az egyetem feladata a szegedi és nemzetközi tudományos kutatások közötti információs csatornák megteremtése, valamint a tudomány népszerűsítése, hiszen a tudománynak nem a laboratórium szűk keretei között, sem a könyvtárak mélyén a helye. Fontos feladatként említette tehetséges hallgatók idecsábítását is. Ennek eléréséhez az SZTE tanulmányi versenyeket hirdet, így hívja fel a diákok figyelmét az egyetemre. Ugyanez a célja az egyetemi hírportálnak is – itt egy helyen érhetőek el a Szegedi Tudományegyetemmel kapcsolatos hírek, információk.

 

A hírportál a „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen” című, TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0035 számú projekt keretében valósulhatott meg. Kecse-Nagy Sándor projektmenedzser a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a projekt három nagy részből áll: a tudománynépszerűsítésből, a tehetséggondozásból, valamint a középiskolák és az egyetem közötti kapcsolatok megerősítéséből. Ezekre vonatkozóan példát is hozott: kiemelte többek között az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát, melynek idén négy szekcióját is az SZTE rendezte, valamint a nagy sikerű tudományos versenyek közül a Szőkefalvi-Nagy Gyula Matematika Emlékversenyt.

 

Révész Balázs, a Szegedi Tudományegyetem marketing és kommunikációs igazgatója, a projekt ötletgazdája aláhúzta az SZTE azon törekvéseit, melynek célja nyitni a középiskolások és az általános iskolások felé. Ahhoz, hogy ezt a tevékenységet fejleszteni tudják, nagy szükség lesz a továbbiakban is a pályázati támogatásokra. Révész Balázs kiemelte a november 29-én megvalósuló Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Versenyt, melyre az ország minden tájáról, sőt Temesvárról is neveztek csapatok. A 20 csapatnak az Általános Orvostudományi Kar épületében kell majd számot adnia tudásáról. Idén újdonság, hogy a szervezők már nemcsak a diákok természettudományos ismereteit, hanem történelmi tudásukat is próbára teszik a versenyen.

 

honlapsajttaj_galeria
Elindult a Szegedi Tudományegyetem új hírportálja - GALÉRIA

 

Az új egyetemi hírportált Újszászi Ilona, az SZTE sajtószóvivője mutatta be részletesen. A portál az www.u-szeged.hu oldalon a „Hírek” menüpont alatt érhető el. Az oldalon strukturáltabban helyezkednek el az egyetemről szóló hírek és információk. – Míg 2008 márciusában 20 új információ került a „Hírek” menüpont alá, addig 2013 márciusában már 206 új hír került fel a honlapra – szemléltette a változást Újszászi Ilona, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a hírportálon megtalálható a Szegedi Egyetem Magazin PDF- változata, de elérhető az összes hivatalos egyetemi Facebook-oldal, valamint a Délmagyarország TudósBlogja is.

 

Bobkó Anna



uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek