Bezár

Hírarchívum

Érvényesült a papírforma, kikapott a Szedeák

Érvényesült a papírforma, kikapott a Szedeák

2013. november 25.
3 perc

Bár az első félidő végén még vezetett, s végig jól küzdött a Naturtex-SZTE-Szedeák, végül mégis vereséget szenvedett az Atomerőmű gárdájától a férfi kosárlabda NB I 9. fordulójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Remekül kezdte a november 22-i mérkőzést Bonifert Domonkos együttese, hiszen az első negyedben szinte végig a hazaiak akarata érvényesült a nagyobb játékerőt képviselő paksi együttes ellen. A vendégek szakvezetője, Dzunics Braniszlav időkéréssel próbálta meg felrázni csapatát, de ez sem segített. Az első negyed után 19-12-re vezetett a Szeged.

A második negyedben elején továbbra sem változott számottevően a játék képe: a hazai csapat szemet gyönyörködtető akciókat vezetve tartotta az előnyét, míg az Atom görcsösen akarva igen pontatlanul játszott. Az a paksiak klasszisát dicséri, hogy nagyszünetre még így is le tudták faragni a hátrányukat 12-ről 4 egységre. A szünetben 42-38-ra vezetett a Szedeák.

A pihenő alatt rendezte sorait az Atomerőmű, és a folytatásra egy teljesen más felfogású csapat jött ki. Rögtön a játékrész elején átvették a vezetést a vendégek, s bár egy ideig még tudta tartani a lépést a hazai legénység, az Atom fokozatosan elhúzott. Küzdött, hajtott a Szedeák, de a harmadik negyed végére a vendéggárda elsősorban légiósai feljavuló teljesítményének köszönhetően 7 pontos előnyre tett szert (60-67).

A Szeged bár végig jól állta a sarat, az utolsó negyedre elkészült az erejével, és a második félidőre magára találó Dzunics-legénység szemernyi kétséget sem hagyott afelől, hogy melyik a jobb csapat jelenleg. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a vendégegyüttest a bírói ítéletek is segítették, és ezt a hazai csapat játékosai igen nehezen emésztették meg. Ennek is köszönhetően a végére sajnos kicsit eldurvult a meccs. Parázs jelenetek zajlottak a pályán,és a bírók több technikait is kiosztottak. Végül az Atomerőmű teljesen megérdemelten 86-74 arányú győzelmet a Szedeák otthonában, és ezzel a győzelemmel továbbra is az élen áll a táblázaton.

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 74-86 (19-12, 23-26, 13-24, 19-24). Szeged, Újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Pálla, Szabó, Vida.

Szedeák: JEREMINOV 17/9, LEVY 12, Wirth 4, WILLIAMS 16/3, Csorvási M. 8. Csere: Vida 2, Kiss Zs. 11/9, Csorvási L. 4, Varga Z., Varga D. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

ASE: VAUGHN 16, Medve 3/3, KÖRTÉLYESI 10, Szabó Zs. 5, Tóth Á. 5. Csere: JONES 12, Eilingsfeld 11/3, Kovács Á. 7/3, MCGRUDER 14, Baki 3/3. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

 

Bonifert Domonkos: „Mi is sokat hibáztunk, különösen a lepattanózásban maradtunk alul a Pakssal szemben, ám ma a játékvezetés sem állt a helyzet magaslatán.”

 

Dzunics Braniszlav: „A jól és lelkesen játszó Szegedet sikerült a második félidőben felőrölni. Akkor könnyítettük meg a saját dolgunkat, amikor jó százalékban értek célba a külső dobásaink.”

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek