Bezár

Hírarchívum

A fogorvostudomány kutatási lehetőségeiről tanácskoztak

A fogorvostudomány kutatási lehetőségeiről tanácskoztak

2013. november 26.
1 perc

A klinikum és a kutatás összekapcsolódásáról értekeztek november 25-én az SZTE Fogovostudományi Kar tudományos konferenciájának résztvevői. A nagyszámú előadás-sorozat során a lehetséges kutatási területeket mutatták fel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– A kutatás eddig nem volt erőssége a Fogorvostudományi Karnak, ám mostantól mi is ki akarjuk venni a részünket ebből a területből – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Nagy Katalin, az SZTE FOK dékánja a november 25-i tudományos ülést, melyet a fakultás a Magyar Tudomány Ünnepének alkalmából rendezett. Nyitóbeszédében a dékán asszony elismerte, hogy a fogászati képzés eddig nem a kutatásairól volt híres, ám ezen változtatni szeretnének, hogy innentől ők is élbolyba tartozzanak. – Ez az esemény kutatás fóruma – hangsúlyozta Nagy Katalin professzor, hozzátéve, hogy ebben kezdeményezésből mindenkinek szerepet kell vállalnia.

Bár sokan úgy gondolnák, hogy a fogorvoslás inkább a gyógyításról szól, mint a kutatásról, erre rácáfolt, hogy a konferencián több mint húsz előadást tartottak meg a tapasztalt és lelkes kutatóorvosok. Segatto Emil szekcióelnök elmondása szerint sok olyan kutatási projektet is ismertettek, amelyek egyedülállóan csak Szegeden használt eszközökkel oldható meg. A szakmai tanácskozáson szó esett többek közt szó esett az orális egészség preventív stratégiák fontosságáról, szájüregi daganatok és az orális microbiome kapcsolatáról, a parodontológiai plasztikai sebészeti eljárásokról és az orthodontiai extrusio lehetőségeiről és alkalmazási területeiről is.

 

SZTEinfo



uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek