Bezár

Hírarchívum

III. Nemzetközi Szegedi Hárfaverseny a Móra-múzeumban

III. Nemzetközi Szegedi Hárfaverseny a Móra-múzeumban

2013. november 28.
1 perc

Több mint húsz ország közel száz hárfaművésze érkezik november utolsó napjaiban a szegedi Móra-múzeumba. Az idei III. Nemzetközi Szegedi Hárfaversenyt november 28. és december 1. között rendezik meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A háromévente megrendezendő Nemzetközi Szegedi Hárfaverseny 2007-ben indult útjára Gorbunova Natália és barátai kezdeményezésére a Camac Harps francia hárfagyártó cég támogatásával. A verseny célja a fiatalok zenei neveléséhez és a magyar hárfaoktatás fejlődéséhez való hozzájárulás, valamint a magyar zeneszerzők hárfarepertoárjának megismertetése a nemzetközi zenei pódiumon és a szegedi kulturális élet gazdagítása.

Az idei esztendőben november, 28-án 19.30-kor veszi kezdetét a különleges nyitókoncert, melyen fellép Agne Keblyte, a 2010-es szegedi hárfaverseny győztese.

A rangos megmérettetésen a versenyzők három korcsoportban – 12, 17 és 25 év alatti kategóriákban – mérik össze hárfatudásukat szakértő zsűri előtt. A versenyre számos európai ország mellett Japánból, Koreából és az Egyesült Államokból is érkeznek résztvevők. A rendezvény vendége Gorbunova Natália, a hárfaverseny művészeti vezetője, a Szegedi Szimfonikus Zenekar hárfaművésze, a Király-König Péter Zeneiskola hárfatanára.

A viadal egészen december 1-jéig folyamatosan zajlik majd a múzeum dísztermében és emeleti kiállítótermében. A rendezvény publikus, a múzeumba való belépéskor megváltott 300 forintos napijegy megvásárlásával bárki élvezheti az angyali muzsikát.

További információ és részletes program a Móra-múzeum honlapján.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek