Bezár

Hírarchívum

Juventus ventus – az ifjúság helyzetéről rendeztek konferenciát

Juventus ventus – az ifjúság helyzetéről rendeztek konferenciát

2013. november 18.
2 perc

Elméleti és gyakorlati ismeretekkel fűszerezett ifjúságszociológiai konferenciát tartottak november 15-én a SZAB-székházban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

ifjusagszociologiaImmár hetedik alkalommal került sor Szegeden az Ifjúságszociológiai Konferenciára, amely a Magyar Tudomány Akadémia Szociológiai Munkabizottsága és az Európai Ifjúságkutató Intézet együttműködésének eredménye. Az esemény kapcsán Pászka Imre, a Szociológiai Munkabizottság alapító elnöke elmondta, hogy Szegeden nagy hagyománya van az ifjúságszociológiai kutatásnak, amelyet még Gábor Kálmán alapított meg a Szociológiai Tanszék keretein belül. – Itt gyűlt össze az ország egyik legerősebb kutatócsoportja, amely komoly infrastruktúrával, kiadóval, tudományos szakfolyóirattal rendelkezik – tette hozzá a professzor.

Gábor Kálmán örökségét Jancsák Csaba vitte tovább, aki a jelenlegi konferencia szervezője is egyben. – Amikor a konferenciát először szerveztük Gábor Kálmán vezetésével, akkor az volt a központi vezérelv, hogy olyan tudományos seregszemlét hozzunk létre, amelyben az elmélet és a gyakorlat jó arányban van jelen. Ez azért fontos, mert e konferenciának is két célközönsége van: egyrészt a szakértők, kutatók, másrészt azok a fiatalok, akikről ez az egész szól. Fontosnak tartjuk, a szikár, elméleti ismeretek mellett a hétköznapi életben is hasznosítható, praktikus tudást is átadjunk. Úgy hiszem, ezt eddig sikerült tartani – jellemezte röviden a konferenciát Jancsák Csaba.

Az esemény három központi témából állt: az első a klasszikus szociológiai téma (ifjúságkutatás, ifjúságszociológia), a második ifjúságpolitika (a fiatalság jövője, ifjúságpolitikai szervezés), míg a harmadik a gyakorlati tapasztalatoknak, tanácsoknak a bemutatása, azaz a jó gyakorlatnak a szemléltetése. Utóbbi keretein belül három, európai léptékű ifjúsági projektet mutattak be a szakértők.

 

ifjusagszociologia_konferencia
Az eseményen készült képek itt megtekinthetők

Őszi Tamás

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek