Bezár

Hírarchívum

Konferencia a tudomány népszerűsítéséről

Konferencia a tudomány népszerűsítéséről

2013. november 14.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem gyakorló gimnáziumában berendezett SzeReTeD laborban 2013. november 15-én és 16-án országos szakmai műhelykonferenciát tartanak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„…hogy a tudományt megszerettesd!” fölhívással kétnapos, országos szakmai műhelykonferenciát szervez a Szegedi Tudományegyetem gyakorló gimnáziuma. A természettudományok népszerűsítését célzó program-sorozaton – 2013. november 15-én és 16-án, az SZTE Ságvári Gyakorló Gimnáziumának (Szeged, Szentháromság u. 2.) SzeReTeD laborjában – előadásokra, laborbemutatóra, szekciófoglalkozásokra várják a középiskolai tanárokat. A nyilvános előadásokat konzultáció követi.

 

A tanítás és tanulás szolgálatába állítható nemzetközi projektekről Csapó Benő professzor, az SZTE Neveléstudományi Intézet igazgatója tart előadást – 2013. november 15-én 11 órától. Ezt követően tudománytörténeti kuriózumokat villant föl Gazda István kultúrtörténész, a Magyar Tudománytörténeti Intézet igazgatója. A kutató és kreatív tanulásról Veres Gábor szakértő beszél.

 

A Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratóriumot (a SzeReTeD labort) a vezetője, Csiszár Imre, az SZTE gyakorló gimnáziumának tanára mutatja be november 15-én délután.

 

Mit adhat egy természettudományos labor a kutatásnak? A kérdésre Ormos Pál akadémikus, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont főigazgatója válaszol – november 16-án 9 órától. Miért van szüksége a gazdaságnak a magas szintű természettudományos oktatásra? Erről Tháler György, a Richter Gedeon Rt. fejlesztési igazgatója fejti ki álláspontját. A konferencia záró napjának délelőttjén szekció foglalkozásokat is tartanak.

 

A nyilvános műhelykonferencia részletes programja itt olvasható:program

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek