SZTE Info

Kosárlabda: Szedeák-bravúr Jászberényben

Idegenben diadalmaskodtak a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott Tisza-parti kosarasok.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Naturtex-SZTE-Szedeák csapata úgy lépett pályára kedden a jászberényi sportcsarnokban, hogy ha győz, akkor elveszi ellenfele hazai veretlenségét. A szegedi alakulat a Jereminov, Wirth, Levy, Williams, Csorvási Milán kezdőötössel vágott neki a 10. fordulóból előrehozott mérkőzésnek.

Az első negyed a hazai csapatról szólt: 5-0-s rohammal nyitottak, amire ugyan még tudott válaszolni a vendéggárda, de a negyed közepére a hazai csapat masszívnak mondható 16-7-es előnyt épített ki. Ekkor Bonifert Domonkos vezetőedző időt kért.

Időkérés után sem változott számottevően a játék képe: a Szedeák ugyan ment előre, de számottevő eredmény nélkül, míg a vendéglátó gárda tartotta a negyed közepén megszerzett előnyét. A negyed végén 29-18-at mutatott az eredményjelző tábla.

A második negyed parádésan indult a vendég gárda számára: előbb Vida talált a gyűrűbe, majd Williams dobott gyors egymás után három pontot, és máris 6 pontra olvadt hazai együttes előnye. De még mielőtt nagyobb felzárkózásba kezdhettek volna Csorvásiék, újra visszaállt a 10 pontos különbség (37-27). Aztán a Szeged pillanatai következtek: egy 11-0-s szériának köszönhetően a meccs folyamán először vezetett a Bonifert-legénység. Ez az előny azonban kérész életűnek bizonyult ugyanis a Jászberény gyorsan visszavette a vezetést (43-38).

Ekkor azonban még korán sem volt vége az első játékrésznek. Főleg nem vendégek szempontjából: előbb Levy zsákolt pontot érően, majd Csorvási Milán helyezett el egy duplát a hazai együttes kosarába. A félidő zárásaként pedig a meccs legszebb jelenetét láthattuk: a végig remekül játszó Jereminov nem sokkal a dudaszó előtt félpályás triplát helyezett el a hazaiak gyűrűjébe, kialakítva ezzel az első félidő eredményét (43-45).

A második játékrészt csakúgy, mint az elsőt most is a Jászberény kezdte jobban (51-48). A Pazar iramú mérkőzésen a csapatok egészen 61-61-ig fej-fej mellett haladtak. Ekkor azonban robbantott a Szedeák: Levy és Williams vezérletével rövid idő alatt 6 pontos előnyre tett szert, és ezt a harmadik negyed végéig már nem is engedte ki a kezéből (63-69).

A negyedik negyed Kiss Zsolt varázslatos triplájával kezdődött. Állandósulni látszott a szegediek 6 pontos fórja. A vendégcsapat rátett még egy lapáttal, és Jereminov újabb kosarával kialakult az addigi legnagyobb szegedi vezetés (68-78). A hazai együttesen már az időkérés sem segített. A Levy, Williams, Jereminov, Csorvási M. négyes ihletett formában játszott és erre már nem volt ellenszere a Jászberénynek. Ahogy telt az idő az utolsó negyedben, úgy lett egyre nagyobb és nagyobb a két csapat közti különbség. A meccsen végig tarthatatlannak bizonyuló Levy pontjaival tovább nőtt a Szeged előnye (75-90). A hazai együttes a végére hite hagyottá vált, és már nem is sikerült kozmetikáznia a kialakult differencián.

Az összecsapás végére már csak egy megválaszolatlan kérdés maradt: vajon eléri-e a Szedeák a százpontos álomhatárt? A választ pedig ki más, mint a mezőny legjobbjának bizonyuló Levy adta meg: 83:97-es állásnál egymás után négy büntetőt értékesített az amerikai légiós. A végén még beszédült egy hazai dupla, de ez már nem osztott, nem szorzott.

A Naturtex-SZTE-Szedeák parádés második félidei játékának köszönhetően 101-85-ra legyőzte Jászberény gárdáját. Ez volt a jászsági gárda első hazai veresége a bajnokságban. Bonifert Domonkos együttese legközelebb november 22-én (pénteken) 18 órai kezdettel lép pályára, mikor is a Paksot látja vendégül az újszegedi sportcsarnokban.

 

Jászberény-Naturtex-SZTE-Szedeák 85-101 (29-18, 14-27, 20-24, 22-32). Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 10. forduló(előrehozott mérkőzés) , Jászberény, 600 néző. Vezette: Papp, Gaál, Boros.

Jászberény: SOÓS 21/15, Raivio 5, Markovics 9/3, Dukics 9/6, DRAMICSANIN 30/6. Csere: Szögi, Mladenovics, Lázár 5, Horti 4. Vezetőedző: Földi Sándor.

Naturtex-SZTE-Szedeák: JEREMINOV 14/6, Wirth, LEVY 25, WILLIAMS 21/3, CSORVÁSI M. 19. Csere: Vida 5, CSORVÁSI L. 8, KISS ZS. 9/9. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

 

Bonifert Domonkos: Csapatként tudtunk 40 percen keresztül koncentrálni, és nem estünk össze a Jászberény első negyedbeli rendkívül jó dobóteljesítménye láttán.

 

Forrás: delmagyar.hu

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. április 04.

IMG_7581

Gergely Árpád László, az SZTE TTIK Fizikai Intézetének egyetemi tanára kétszer is találkozott Stephen Hawkinggal, akinek a munkásságáról összefoglaló cikket írt egy csillagászati lapban. A közelmúltban elhunyt világhírű brit elméleti fizikus által kidolgozott feketelyuk-termodinamikát a szegedi kutató is felhasználja vizsgálataiban.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • április 23. 09:00 - 29. 21:00
  A fennállásának huszadik jubileumi évét ünneplő énekversenyt az EMMI támogatásával a HAZÁM, HAZÁM TE MINDENEM Művészeti és Oktatási Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara rendezi. A verseny győztesei 2018. ÁPRILIS 29-ÉN, VASÁRNAP ESTE DÍJKIOSZTÓ GÁLAHANGVERSENYen vehetik át díjaikat a Szegedi Nemzeti Színház színpadán. A díjazott énekestehetségeket ezúttal is a Szegedi Szimfonikus Zenekar kíséri, Gyüdi Sándor karmester, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója vezényletével. A versenyre három kategóriában várjuk a tehetséges énekeseket. A versenyfelhívásról bővebben a http://www.simandysingingcompetition.hu/versenyfelhivas oldalon lehet tájékozódni.
 • április 24.
  12:00 - 14:00
  Az Ókortörténeti Tanszék előadása
 • április 24.
  12:10 - 12:20
  Verset mond: Pallai Zsuzsanna könyvtáros (SZTE Klebelsberg Könyvtár)
 • április 24.
  13:00 - 21:00
  A már szokásosnak mondható Könyves Piknik egy könyvcserepont, amit a Nyugi Kert a Kreatív Könyvtárosok Társaságával és a BTK HÖK-kel együtt hoz létre. Este hatig várjuk megunt könyveidet, amit elcserélhetsz más könyvekre. 1 könyvért 1 könyvet vihetsz, 2-ért 2-őt, és így tovább.
  Zenél: Suhov
 • április 24.
  14:00 - 16:00
  Az Ókortörténeti Tanszék előadása