Bezár

Hírarchívum

Összekötjük a bajuszt – feléhez ért a Movember

Összekötjük a bajuszt – feléhez ért a Movember

2013. november 18.
2 perc

Felénél tart a Movember kampány. November 21-én Pajor László beszél a férfiegészségről az SZTE GTK aulájában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Összekötjük a bajuszt, avagy társadalmi kampányok a mindennapokban” címmel tartják a Movember kampány következő programját, a Marketing Klub foglalkozását november 20-án 18 órától a Gazdaságtudományi Kar aulájában. Ugyanitt november 21-én, csütörtökön Pajor László, a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Urológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára tart előadást „Férfiegészség, avagy hogyan csökkentsük a magyar özvegyasszonyok számát” címmel.

 

Néhány éve a finn asszonyok a kormányhivatal előtt tüntettek, megismerve az akkori finnországi halálozási statisztikákat, melyből kiderül, hogy a férfiak szívbetegségben korán meghalnak. Támogatást kértek a kormányzattól, hogy ne váljanak özvegyasszonyokká. A támogatás meg is jött, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján a halálozási statisztika javulásnak indult. Mit kellene tenni Magyarországon, hogy hasonló helyzet ne forduljon elő? – ezt tudhatjuk meg Pajor Lászlótól.

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő vicces, ám komoly témákat érintő társadalmi kampányhoz idén először szegediek is csatlakozhattak a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának munkatársai szervezésében. Sportesemény, közös fényképezkedés, magyar és angol nyelvű szakmai programok várják mindazokat, hölgyeket és urakat, akik tenni szeretnének a jó ügy érdekében.

 

A 2004-ben Ausztráliából indult mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a férfiak egészségmegőrzésének és a prevenciónak a fontosságára, Az erősebb nem képviselői köztudottan nem szívesen vesznek részt azokon a szűrővizsgálatokon, amelyek pedig gyakran életmentőnek bizonyulnak, és amelyek sokat javíthatnának a férfiak egészségi állapotát leíró statisztikák gyászos eredményein. A Movemberhez csatlakozókat nemcsak remek rendezvények várják, hanem bátorítást is kaphatnak – önmaguk és mindannyiunk érdekében. A Movember szimpatizánsai november elsején megborotválkoztak, és a hónap során bajuszt növesztenek. A bajusz a kampány szimbólumaként hívja fel a figyelmet lépten-nyomon (például plakáton és pólón) a Movember üzenetére: törődni az egészséggel férfias és megbecsült viselkedés.

 

A szegedi programsorozat célja a Szegedi Urológiáért Alapítvány támogatása.
A szervezők köszönettel várják adományaikat az alapítvány számlaszámára: 57400217-11079295

 

A szegedi Movember a következő programokat kínálja még a résztvevőknek:

 

November 29. 18:00, Széchenyi tér
Közös kerékpározás Szegeden

December 2. 10:00 – 14:00, GTK Aula
Movembert záró fényképezkedés – megjelenés bajuszban

December 2. 20:00, JATE Klub
Bajusz buli
A Movember rendezvények résztvevői ingyenes belépőt kapnak a JATE Klub Bajusz bulijába.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek